Du är inte inloggad.

Artikel

Är det fult att sälja fakturor?

Det är tyvärr en vanlig missuppfattning att det skulle vara fult att sälja sina fakturor som företagare, men sanningen är den att det inte alls behöver innebära något negativt.

Att man som företagare säljer sina fakturor kan dels bero på att man behöver optimera likviditeten vilket man inom bygg och hanverkarbranschen har ett stort behov utav. Att man behöver optimera likviditeten kan dels beropå att man behöver investera i nya projekt innan man har fått betalt från tidigare utförda arbeten. En annan anledningkanvara att man behver möta utbetalningstoppar som vid skatteinbetalning och löneutbetalning. Att sälja sina fakturor kan även spara administrativa kostnader och även minska företagets kreditrisker.

I artikeln som publiceras på factoringmarknaden.se reder vi ut begreppen och listar de fyra vanligaste fördomarna gällande att sälja sina fakturor.

En av de vanligaste fördomarna som företagare brukar ha gällande att sälja fakturor handlar om vad sina kunder kommer att tycka och tänka om att de har sålt fakturan till ett factoringbolag. Faktum är att omkring 50 procent av alla fakturor i Sverige kommer idag genom en extern faktureringspartner (som handhar faktureringen eller både fakturering och fakturaköp). Detta innebär att kunderna är numera vana att få fakturor från andra än just den som levererat varan/tjänsten, och så länge fakturan är korrekt med avtalat pris och överenskommen kredittid så kommer kunderna vara nöjda.

Läs mer - Varför är det så fult att sälja fakturor

När företagare säljer sina fakturor till ett factoringbolag så är det viktigt att man läser igenom avtalet och har koll på de faktiska kostnaderna. Det kan skilja stora summor från factoringbolag till factoringbolag. 

 

 

 






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

När skilsmässan är ett faktum
Fotoalbum
Aqua Expert Aktiebolag
Få ordning på röran och investera i bra interiörställningar för budbil
Jobzone Sverige AB