Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Christian Bale

 

Christian Charles Phillip Bale är en brittisk skådespelare, född 30 januari 1972 i Wales. Christian är mest känd för rollen som Batman och/eller Bruce Wayne i Batman trilogin (”Batman Begins”, ”The Dark Knight” och ”The Dark Knight Rises”.), regisserade av Christopher Nolan.

Christian Bales biografi hittar vi en hel del titlar såsom ”American Psycho”, ”Terminator”, ”The Prestige” och ”The fighter”. I skrivandes stund har Christian 29 titlar på sin filmografi. Christian fick sitt genombrott i filmen Solens rike från 1987 där han spelade pojken Jim Graham, som skiljs från sina föräldrar vid invasionen i Shanghai och skickas till ett fångläger

Något som många inte känner till är att Christian provspelade för rollen som Jack Dawson i James Camerons film ”Titanic”, men fick inte rollen då Camero inte ville ha två brittiska skådespelare som spelar amerikaner. Rollen gick då till Leonardo DiCaprio.

Bale har blivit mycket känd för sitt engagemang i sina filmer han medverkar i. En känd historia är kring Christians engagemang är när han svalt i fyra månader och gick ner i vikt till 54 kilo för att spela Trevor i ”The Machinist”. Han ville komma ner till 45 kg men producenterna tillät inte honom göra det eftersom i så fall skulle riskera sin hälsa allvarligt. Han åt bara en burk med tonfisk och ett äpple per dag (sammantaget ungefär 275 kalorier) för att gå ner i vikt.

Efter sin viktras så gick Christian  upp i vikt igen, till ca 100 kg, för att kunna spela Bruce Wayne/Batman i Batman trilogin. Många anser att Batman kanske är Christians främsta prestation men för sin prestation i filmen ”The Fighter” belönades han med en Golden Globe och en ”Oscar” i kategorin ”Bästa manliga biroll”.

Christian har en lång och lovande karriär framför sig och vi väntar med spänning vad hans kommande filmer och roller ska vara!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Häckeberga Slott - En plats för möten
En bilglasmästare utför byte av bilglas
Coworking omformar fastighetssektorn - Hur påverkar förändringen fastighetssektorn?
Spådom och tarot online
Vad du behöver veta om TrackR Bravo