Du är inte inloggad.

Artikel

Att jämföra mobilabonnemang

 

Har du för höga mobilräkningar? Är du kanske en av dem som skulle vilja byta mobilabonnemang, men tycker att det är för omständligt? Eller är du kanske en av dem som sätter upp egna manuella Excel-uträkningar för att ta reda på vilket abonnemang som passar dig bäst? Oavsett vilken typ av person du är så kan abonnemangsjämförelsetjänster förenkla din tillvaro. Denna artikel berättar hur du kan spara både pengar och tid genom att nyttja de olika tjänster som finns för att jämföra mobilabonnemang.

 

Jämför mobilabonnemang baserat på uppskattningar

Om du redan känner till på ett ungefär hur mycket du ringer, SMS:ar och surfar varje månad så finns en rad olika websidor där du fyller i dessa uppgifter manuellt. Du får snabbt en överblick av vilka abonnemang som passar dina telefonvanor bäst.  Dessa websidor är specifikt anpassade för dig som inte har tillgång till en Smartphone.

 

Jämför mobilabonnemang med Androitelefon

Om du har en Androidtelefon kan du enkelt via Android Market ladda hem en app som hämtar och sammanställer samtals- och SMS-historik från din telefon. Denna information jämförs sedan mot de största operatörernas olika abonnemang, tilläggstjänster och eventuella paketlösningar. Därefter presenteras resultatet över det ekonomiskt mest fördelaktiga abonnemanget på enkelt och överskådligt vis. Denna jämförelsetjänst är alltså baserad på dina verkliga telefonvanor och inte på uppskattningar. Hur mycket du använder din mobil för att surfa med varje månad måste du dock själv fylla i. Tjänsten kräver att du idag redan använder en Androidtelefon.

 

Jämför mobilabonnemang med iPhone

Om du använder en iPhone-telefon är principen densamme som för Androidtelefoner. Skillnaden är att du, istället för att ladda hem en app, gör en säkerhetskopia av din telefon via iTunes på din dator. Därefter surfar du in på hemsidan där jämförelsetjänsten automatiskt känner igen din säkerhetskopia och utifrån den beräknar vilket mobiltelefonabonnemang som passar ditt telefonanvändande. Själva testet går mycket snabbt att utföra och resultatet kan inte bli mer exakt. Denna tjänst förutsätter och att du har en iPhone.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Grunderna i Handel Online Genom Broker Webbplatser
Låna pengar 2018
Vad bör man tänka på vi sparande på sparkonto?
Leasa bil privat
De största fördelar med att handla binära optioner online