Du är inte inloggad.

Artikel

Att välja rätt jaktkläder

 

Idag finns det flera hundratals jaktkläder att välja på och därför kan det ibland vara svårt att välja vilka man ska köpa. Vad man ska tänka på, vad man vill betala och vart man ska köpa dem kan vara några av alla frågor som man kan ställa sig när man väl ska välja. Därför tänkte jag nu lista upp några tips på vad man ska tänka när man ska köpa nya jaktkläder. Det allra viktigaste i slutändan är ju trots allt att de kläderna man väljer ut ska passa en själv och ens jakt.


Först och främst är det viktigt att välja ett par bra jaktbyxor. Byxorna ska kunna hålla värme men även kunna hålla fukt borta. Man ska kunna sitta ner utan att vara rädd att bli blöt och fuktig där bak. De ska även passa så att man kan, när vädret kräver det, ha någon form av underställ under dem.


Sedan behöver man också en jaktjacka. Även denna måste kunna hålla värme samtidigt som den ska vara vattentålig. Även vid regn och snö ska man kunna befinna sig ute utan att behöva oroa sig att bli blöt innanför jackan. Man ska också tänka på att vid kallt väder krävs det att man får plats med en tjockare tröja under. Andra viktiga saker att tänka på är att man ska kunna vandra omkring i skogen bland träd och grenar utan att behöva oroa sig för att hela tiden fastna i grenar eller liknande.


Det man sedan också behöver vid en jakt är ett bra par vantar. Vantarna ska hålla bort kylan och helst vara utformade så att man även kan använda dem vid skjutning. Alltså är vantar där man kan ta ut pekfingret något att rekommendera. Ett par bra skor är också en nödvändighet vid en lyckad jakt. Ofta när man går runt i skogen stöter man på olika underlag som till exempel sankmark, diken och grus. Därför krävs det att skorna passar till alla sorters underlag och framförallt att de är vattentäta och sköna att gå långa sträckor i.


Dessa olika plagg är de allra vanligaste plaggen som jägare använder sig av vid en jakt. Alla dessa kläder finns också att få tag i både i butiker och på internet. Men som med mycket annat finns det många olika kvalitéer på kläderna. Men förhoppningsvis har ni nu fått några tips om vad ni ska tänka på vid köpet.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Om Lunnarpshill - Tradition som lever kvar
Ekologiska leksaker
Bra Kattpensionat i Stockholm
Den röda julstärnan
Hortensia (lat. Hydrangea macrophylla)