Du är inte inloggad.

Artikel

Bemanning – Kostnadseffektiv lösning när du tillfälligt behöver personal

Bemanning har alltid varit ett omskrivet och hett debatterat ämne. I dag tycks det finns ungefär lika många förespråkare som motståndare. Bemanning är också en relativt ny företeelse på svensk mark. Faktum är att bemanningsföretag blev tillåtna på den svenska marknaden först 1993. Klart är under alla omständigheter att många företagare uppskattar och ser ett behov av bemanningstjänster. Några av de flitigaste användarna av bemanning är:

a) Hotell och restauranger. Hotell- och restaurangbranschen är i hög utsträckning säsongsbetonad. Under vissa perioder av året är det fullt rulle dygnet runt, andra gånger händer närmast inget alls. Av den anledningen kan det vara dyrt och ineffektivt att hålla sig med fast personalstyrka året runt. Bättre då att anlita den personal man behöver, när den behövs, från någon firma som specialiserat sig på just bemanning för servicenäringen.

b) Ekonomi och redovisning. Många mindre företag klarar av den löpande ekonomin alldeles galant men kan behöva hjälp vid större affärer, med årsredovisning och liknande. Det kan då vara smidigt och kostnadseffektivt att hyra in redovisningskunnig personal från en firma som sysslar med bemanning under en kortare period.

c) Marknadsföring. I marknadsföringsbranschen jobbar man inte sällan med tidsbegränsade projekt. Ibland behövs mycket personal, ibland klarar man sig med en mindre stab. När det är mycket att göra kan bemanning vara ett bra alternativ. Du får garanterat tag på skicklig personal och behöver inte hålla i resurskrävande anställningsprocesser.

d) Chefer och projektledare. Många företag behöver hjälp av skicklig projektledare eller chefer under begränsad tid. Kanske driver man ett viktigt och komplext projekt. Då kan bemanning vara ett utmärkt alternativ. Bemanningsföretaget hjälper er att hitta den ledare ni behöver.

e) Butiker. Detaljhandeln är precis som hotell- och restaurangnäringen starkt säsongbetonad. Butiker som säljer skidor och annan alpin utrustning har av uppenbara skäl mest att göra på vintern. Fiskeaffärer och butiker som säljer båttillbehör går bättre på sommaren. De flesta har mycket att göra under julrushen. Det kan därför vara smart om inte nödvändigt att tillfälligt ta in personal via bemanning under de mer hektiska perioderna. 

Mer om bemanning finns att läsa på Rekryteringsforetagen.com


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Detta gör en VVS service i Ystad
Snabbkopplingar fyller en viktig funktion på många områden
Konsten att veta vad som sker efter det att man är död
Allt om Scarlett Johansson
Arbetsmiljö