Du är inte inloggad.

Artikel

Ceviche på klassiskt vis

Dags att börja det nya året rätt och vad är bättre sätt att göra det då med det unika läckra smaker av ceviche. Denna peruanska klassiker har inte alls fått det erkännande som den förtjänar. De underbara smakerna av stark, peruansk paprika med färsk fisk och surheten av en god lime allt mixat tillsammans för att föra Inka versionen av himlen till ditt bord. Bonus: Ceviche är faktiskt otroligt lätt att göra!
 
Här är en favoritversion av klassiska ceviche. Det är bäst serveras kall och om du vill, med en pisco sour, den nationella drycken i Peru. Njut!
 
Flundra - eller annan färsk fisk - 100 gr
Lime Juice - juice av 2 eller 3 limefrukter
Koriander - 10 gr
Körsbärstomater - 4 tomater
Rödlök- hälften av en medelstor rödlök
Avokado - hälften av en stor avokado
Kryddig Peppar - hälften av en kryddig röd paprika (rocoto eller chili)
Salt & Peppar - efter smak
 
Ta bort ben och skär fisken i 1 centimeterskuber. Skär och kuba avokadon i lika stora bitar.
Tärna paprika, rödlök och koriander.
Blanda fisk, avokado, rödlök, peppar och koriander i en skål. Tillsätt en nypa salt och peppar, lime juice, och blanda försiktigt.
 
Servera genast eller förvara i kylen i upp till 2-3 timmar för att tillåta smaker att marinera.
 
Om du vill testa en klassisk version av rätten kan du besöka Tumi på Folkungagatan 122 i Stockholm. Där finner du traditionella peruanska maträtter och drycker. De serverar ceviche på både det klassiska sättet och också med en modern touch, allt efter smak. I baren kan du även testa en Qusquena eller ett fint peruanskt vis. 
 
 
 
 

 






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att laga tomatsoppa – så får du den perfekt
Att välja restaurangmöbler
Att hitta bra restaurangutrustning och restaurangmaskiner
Destillering av spannmål
Vad du måste känna till om öl till matlagningen