Du är inte inloggad.

Artikel

Dåligt med pengar innan löning

Vi lever i en värld där pengarna hela tiden snurrar. Många svenskar lever idag mer eller mindre på gränsen för vad deras ekonomi klarar av, och det är inte helt ovanligt att många har en mycket knaper ekonomi dagarna innan lönen dimper ner på bankkontot. Det finns vissa saker man kan klara sig utan, men man kommer inte ifrån att hyran och maten måste betalas varje månad. Nedan finner du några tips för vad man kan göra för att dryga ut kassan dagarna innan löning. Man kan till exempel ta ett lån, eller sälja någon gammal pryl på nätet!

Lös in smycke hos pantbanken

Många har gamla smycken, klockor eller andra värdefulla föremål som ligger hemma och skräpar. Genom att lösa in dessa prylar hos så kallade pantbanker kan man ofta få ut en hel del pengar. Pantbanker fungerar på så sätt att banken lånar ut pengar motsvarande prylens värde. När man sedan har råd att återbetala lånet så får man tillbaka de saker som man först lämnade in hos pantbanken. Vanligtvis ligger månadsräntan för ett sådant lån på ungefär tre procent.

Sälja något genom att annonsera

Nästan alla personer har några gamla prylar som bara ligger och skräpar, och som inte längre används. Genom att sälja dessa prylar på antingen internet eller genom att annonsera på andra platser så kan man ofta skrapa ihop hundralappar, eller i vissa fall tusenlappar! Nästan allt går att sälja, och att sälja saker är betydligt bättre än att till exempel ta dyra lån.

Ansöka om smslån eller snabblån

Om man verken har möljligheten att sälja något eller att låna pengar hos en pantbank finns det ändå lösningar för att få pengar strax innan löning. Genom att exempelvis låna pengar med ett smslån eller med ett snabblån kan man mycket snabbt, enkelt och smidigt få in sköna tusenlappar på kontot. Vanligtis brukar man kunna låna mellan 500 kronor och 5,000 kronor genom ett sådant lån, men det finns faktiskt långivare som erbjuder lån med ännu högre summor – nämligen ända upp till 10,000 kronor. Återbetalningstiden för ett snabblån brukar ligga på mellan 30 och 90 dagar, och återbetalningstiden varierar beroende på hur mycket pengar man lånar.

Många långivare accepterar inte betalningsanmärkningar. Men faktum är att det faktiskt finns långivare dit man kan vända sig om man vill låna trots en eller flera betalningsanmärkningar. Det dyker hela tiden upp nya aktörer som erbjuder snabblån med betalningsanmärkningar, och om du vill läsa mer om detta kan du besöka hemsidan: http://lånmedbetalningsanmärkningar.se/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att tänka på när du ska låna pengar
Spara vs. investera pengar
Fakturaköp – Ett effektivt verktyg för tillväxt
Så enkelt är det med smslån
Kom igång med ett starta eget-bidrag