Du är inte inloggad.

Artikel

Den rätta belysningen

 

Många människor är mycket intresserade av inredning och att fixa i sitt hem. I och med att det är så enkelt att få tag på snygga och till och med designade möbler och andra inredningsgrejer, till låga priser så är det ett väldigt gynnsamt klimat för att ha råd att göra om och fixa med sin inredning.

Många vill uppnå den där designade känslan när allt bara stämmer ihop. Men ett flertal kan uppleva att det känns svårt att få ihop det så att det blir så där bra som man ser i inredningsprogram på TV eller i inredningsmagasin. Vad många då missar är hur viktig belysningen är för att man ska få den rätta känslan på ett rum.

Genom historien så har belysningen utgjort en ganska begränsad del av inredningen i stort. Det har mer varit ett nödvändligt ont som man behöver ha för att det är praktiskt och för att man behöver kunna se när det är mörkt. Men mer och mer så upptäcker man vad mycket ett rätt slag av belysning gör för att betona till exempel en tavla eller en vacker möbel.

Numera så kan även tapeterna vara som konstverk nästan. Varför då inte passa på att höja effekten på dessa genom att placera spotlights så att de belyser väggarna på ett sådant sätt att ett vackert mönster eller vad det nu kan tänkas vara, kommer fram på ett fördelaktigt sätt.

Traditionellt så har man ju också mest haft belysningen i taket och så lite mysbelysning här och där. Men varför inte prova något helt nytt och sätta belysning i golvet? Det är faktiskt väldigt snyggt om man gör det på rätt sätt. Det handlar ju inte om att spika fast en taklampa mitt på golvet, men man installera spottar på strategiska ställen så att de lyser upp saker underifrån. Det blir en väldigt snygg effekt som nästan fyller samma funktion som en möbel.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Vem äger bilen?
Takläggning Stockholm
Dags för utemöbler?
Så putsar du dina fönster!
Bygga hemma