Du är inte inloggad.

Artikel

För- och nackdelar med tandblekning

 

Tandblekning har blivit en väldigt vanlig metod som används av människor som lider av gula och missfärgade tänder. I ett samhälle där kaffe och te ständigt konsumeras samt där rökning och snusning är vanligt förekommande, är det inte konstigt att 7 av 10 människor känner sig missnöjda med sina tänder. I dag kan man enkelt bleka sina tänder, för att slippa ångesten över att ha fula missfärgningar och fläckar. 

Vitare tänder och ett strålande leende

Det finns många fördelar med tandblekning. Den största fördelen är utan tvekan de vackra, vita tänderna som en tandblekning ger. Du får tillbaka ditt självsäkra, skinande leende och hela din självkänsla får ett lyft. En tandblekning låter dig vara ditt sanna jag, låter dig slippa dras ned av det dåliga självförtroende som missfärgade tänder leder till. 

Det går att eliminera nackdelarna med tandblekning

Men det finns även några nackdelar med tandblekning, om än få sådana. Efter en tandblekning kan tänderna bli mer känsliga för ilningar och isningar än vad de har varit tidigare. Detta gäller dock enbart under behandlingen samt en kort tid därefter, men sedan går det normalt över. Under denna tid kan det vara bra att använda sig av en tandkräm som hjälper mot ilningar och isningar i tänderna. Det är även bra att stärka tändernas emalj efter tandblekningen genom att använda sig av fluorskölj och liknande produkter.

Var noggrann och gör rätt – slipp nackdelarna

Det är tydligt att fördelarna med en tandblekning överväger nackdelarna, men detta förutsätter att behandlingen har gjorts på rätt sätt. Att exempelvis använda för stora mängder blekgel kan vara väldigt skadligt för tänderna och tandköttet. Det är också viktigt att tandhälsan har undersökts innan en tandblekning genomförs. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur man får i sig tillräckligt med D-vitamin
5G mobilteknologi har inget samband med corona-influensan!
lösningsfokuserad viktminskning
Spirulina - Superalgen för kroppen
Ögonfransserum fungerar det?