Du är inte inloggad.

Artikel

Frånluftsventil för bra drag

Som lekman är det inte alltid lätt att veta hur man ska ventilera ett hus, men faktum är att all ventilation bygger på några enkla principer. Generellt kan man säga att man behöver någon form av drag i ett hus. Det innebär att luft måste kunna komma in på ett ställe för att sedan gå ut på ett annat. Med detta så är det också sagt att det finns olika typer av ventiler, tilluftsventiler och frånluftsventiler.

Tilluftsventiler
En ventil av detta slag är en ventil som tillåter luft att komma in i huset. Hur detta bestäms, beror lite på hur själva fläkten som sitter i ventilen är konstruerad, i vilken riktning dess blad snurrar. Normalt sett så brukar man se till att sätta dessa ventiler i en viss ände av rummet, oftast omkring ytterdörren,

Frånluftsventiler
Dessa ventiler är istället sådana som leder luft ut ur huset. Och om det är satta en bit ifrån ventilerna som leder in luften så kommer det uppstå ett naturligt drag. Det kommer att resultera i att luften alltid känns fräsch i din bostad. Inte minst är det viktigt att man ordnar med bra och naturlig ventilation i badrummet. Om ventilationen där inte fungerar så kommer man nämligen att få direkta problem med fukt, som inte vill försvinna. På lång sikt så kommer dessa problem utan tvekan att resultera i att ditt hus kan drabbas av allvarliga fuktskador.

Finns det hjälp att få?
Självklart finns det idag en rad olika företag som är specialiserade på att hjälpa personer att få ordning på ventilationen i sitt hem. Nacka Byggnadsvård kan ordna så att du får ett perfekt luftflöde som i sin tur gör att du verkligen får en konstant fräsch och uppiggande syretillförsel i vilket rum du än befinner dig, besök deras hemsida på www.nackabyggnadsvard.se.

 

 

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

När kan man behöva ett gasolkylskåp?
Hyra byggnadsställning Stockholm
Världens godaste bolognese
Dränering Stockholm
Diskmaskinen tar inte in vatten