Du är inte inloggad.

Artikel

Hur hittar du hyreslägenhet?

Marknaden för hyreslägenheter i Svergies storstäder är för det mesta hopplös. Orsaken är, kort och gott, att det byggs för lite hyresrätter i vårt avlånga land. Istället är det bostadsrätter som lockar. Anledningen till det är enkel; det är mer lukrativt att bygga bostadsrätter istället för hyresrätter. Konsekvernsera av detta är att dt drabbar alla samhällsgrupper på ett negativt sätt. Studenter i Sverige som flyttar från sin hemstad till Lund, Uppsala, Stockholm eller någon annan populär studentstad riskerar att bli utan bostad och då återstår att skjuta på studierna. Det är givetvis negativt för ett land som Sverige. En annan konsekvens av den bristfälliga marknaden för hyresrätter blir att människor utnyttjas och får betala ockerpriser för andrahandskontrakt. 

Vad kan vi då göra för att förbättra situationen? Det enkla svaret är givetvis att bygga fler hyresrätter över hela landet. Dock måste det finnas en vilja bland politiker, fastighetsföretag och kommuner. Det krävs blocköverskridande uppgörelser och rejäla handlingsplaner från våra folkvalda. Just nu står marknaden för hyresbostäder stilla och har så gjort sedan 1990-talet. Det är ett samhällsproblem som sätter käppar i hjulen för alla. 

Hur hittar man då hyresbostad i Sverige? Det enklaste alternativet är givetvis att använda sig av Internet. dock är det inte alltid enkelt att hitta fastighetsägare eller lediga lägenheter. Det finns en webbplats som samlar uppgifter kring fastighetsägare samt samlar lediga bostadsannonser över hela landet för att underlätta för människor som söker förstahandskontrakt. Besök Bostadskompassen för att hitta lediga hyresrätter och lokaler. Det finns även möjlighet att registrera sig för ett kostnadsfritt användarkonto för att underlätta sökandet efter bostäder ännu mer. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Badrumsrenovering Gustavsberg
Nu är det dags för lekställning
Skoförvaring på nätet
Kaffebönor står för smak
Viktigt att tänka på vid takbyte