Du är inte inloggad.

Artikel

Information om graviditetstest

Med hjälp av ett graviditetstest testar du enkelt om du är med barn eller inte. De vanligaste testen är urintester som man själv enkelt kan göra hemma. Vad man egentligen mäter med ett graviditetstest är förekomsten av hormonet humant koriongonadotropin, förkortat hCG. Detta är ett hormon som enbart existerar i kroppen i samband med graviditet.

RFSU har två olika graviditetstester, ett som man har möjlighet att testa sig tidigt med, så pass tidigt som ett par dagar före ens förväntade mens. Med det vanliga RFSU graviditetstestet kan man testa sig från och med den dag man förväntade sig ha mens. Får man ett negativt resultat kan det vara bra att vänta ett par dagar och testa sig igen. Det kan nämligen vara så att hCG-värdet är för lågt och testet kan inte uppfatta det. Väntar man ett par dagar har denna halt ökat i kroppen och testet kan då lättare avgöra om du är gravid.

De flesta använder graviditetstestet i samband med att man vill skaffa barn. Det kan i dessa fall även vara på sin plats att testa ägglossningstest som gör att du enkelt kan hitta den period i din menscykel som du är som mest fertil i. Det är faktiskt enbart under ägglossningen som man kan bli gravid, men då denna pågår ett par dagar och spermier kan överleva upp till 7 dagar inne i kvinnans kropp går det att bli med barn även fast man inte har samlag just under ägglossningen. Ägglossningstest kan vara bra att använda om man lever på distans och behöver planera när samlat är som mest troligt att leda till graviditet. Överlag rekommenderas dock att kontinuerligt ha samlat genom hela menscykel för att bli gravid.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

CBD Produkter
underkjolar med tyll
Börja använd en Aloe Vera kräm
Skalfasader och Estetisk tandvård - Hur fungera det?
3 tips för ökad förbränning