Du är inte inloggad.

Artikel

Kampen för lyckan

Längtar du efter ett bättre liv? Vill du bli av med känslor av ångest och destruktivitet? Önskar du lära dig att hantera stress på ett bättre sätt?

Den livsstil de flesta av oss för idag kan vara väldigt påfrestande och orsaka både fysiska och psykiska sjukdomar. Därför finns Finjagården – ett behandlingshem i Göteborg som erbjuder effektiv terapi för dig som vill förbättra ditt liv och må bra varje dag. (Klicka här för att veta mer om denna vårdgivare.)

Så kan Finjagården hjälpa dig

Behandlingshemmet finns till för dig som lider av följande psykiska åkommor:

  • OCD
  • Trauma
  • Neuropsykiatrisk funktionsnedsättning
  • Personlighetsproblematik
  • Ångest
  • Självskadebeteende
  • Depression

Specialisterna som arbetar hos oss använder enbart evidensbaserade metoder. Så här går det till: Genom ett möte med öppen kommunikation får terapeuten lära känna dig och sätta sig in i din situation. Sedan utarbetas en behandling som är specifik för dig och ditt problem. Tala om personlig hjälp! Målet är att hjälpa alla som vänder sig till hemmet att finna mening och glädje i livet, något vi alla förtjänar men som så få faktiskt har lyckats med. Finjagårdens kvalitetssystem garanterar även en hög standard på arbetet, genom att alla dina resultat dokumenteras och det sker en konstant uppföljning, för att du och dina nära och kära ska kunna känna er trygga.

Finjagårdens metoder

Du som vill lära dig lite mer om de metoder som används på Finjagården kan här läsa en sammanfattning av de tre viktigaste.

  • Dialektisk beteendeterapi – för dig som lider av emotionellt instabil personlighetsstörning.
  • Prolonged Exposure Therapy, eller PE, för dig som lider av posttraumatisk stressyndrom.
  • Kognitiv Beteendeterapi, eller KBT. Denna terapi är en pålitlig och välkänd metod för att hjälpa dig som lider av social fobi, depression eller panikångest att bryta dina destruktiva beteendemönster.

Behandlingen som erbjuds på Finjagården är inte begränsad till de åkommor och metoder som beskrivits ovan, även om de är de vanligaste som förekommer. Du som helt enkelt vill förbättra din livskvalitet och lära dig att bryta de pessimistiska och negativa tankemönster som så ofta förhindrar oss från att vara lyckliga kan vända dig hit för att få den hjälp du behöver.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

5 tips för en platt mage
Ortopediska sulor kan hjälpa ditt barn
Att gå ner i vikt på en vecka
Hallonketon och dess hälsofördelar
Köpa hudkrämer online – varför ska man göra det?