Du är inte inloggad.

Artikel

Köpa båttillbehör på nätet?

Snart är äntligen båtsäsongen här – dags att rusta båten

Även om snön fortfarande ligger vit på marken så börjar man redan längta till båtsäsongen. Man hör fler och fler fåglar kvittra utanför huset och dagarna blir både ljusare och längre.

I år ska jag, till skillnad från en del andra år, försöka vara lite tidigare ute med att göra i ordning båten inför nya säsongen, fixa alla småsaker som till stor del skulle fixats redan innan förra säsongen tog slut.

Men ni vet hur det är, man skjuter upp, speciellt alla de där SMÅ sakerna som behöver fixas men som  ändå tar oproportionerligt lång tid, ofta för att man saknar antingen lämpligt verktyg eller nån ”reservdel”, skruv eller mutter eller schackel osv.

Och skall man åka iväg till nån handlare som säljer båttillbehör för varje sådan liten grej som saknas – och vid OLIKA tillfällen – ja det är DÅ det tar alldeles för mycket tid och inte blir effektivt.

Så i år ska jag göra en PLAN för vad som behöver göras, gå igenom båten och notera alla saker som behöver fixas, notera i en separat kolumn vad som då ev. behöver köpas och försöka samordna köpen till så FÅ tillfällen som möjligt. (det här kanske låter självklart men ändå så är det inte så rationellt man brukar bete sig… jag tror många känner igen sig).

Nu kan man ju dessutom köpa båttillbehör på nätet, vilket ju faktiskt underlättar en hel del.  Många av båtprylarna är ju standardprodukter som man inte måste ”se och klämma på” innan man köper, en DEL saker kanske man vill se och kolla upp lite närmare och kanske prata med en kunnig person, men för det mesta går det att handla båttillbehör online.

Båtlacker och bottenfärg är ju helt klart något man behöver köpa upp sig på så man har det hemma när första varma vårdagen är här...och den kommer snabbare än man ibland tror...

Jag har faktiskt hittat en bra webbshop som har ett ganska stort och bra sortiment och där man kan hitta det mesta man kan behöva (vissa specialgrejer eller om man måste ha ett speciellt fabrikat så kanske man måste vända sig någon annanstans ) - det kommer helt klart bespara mig en massa tid att kunna sitta hemma vid datorn och kolla igenom sortimentet och min checklista och beställa grejerna online. Det går ju mer och mer mot det har jag själv märkt, man köper julklappar, födelsedagspresenter och en hel del annat via nätet - man undrar hur alla små lokala handlare skall klara sig i konkurrensen dels mot alla webbshoppar men också mot alla stormarknader......


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skräddarsydda kläder
Insamlingen av fascinerande märke Converse på nätet
Rosor
Jackor och Kepsar
Citizen klockor ligger i framkant