Du är inte inloggad.

Artikel

Mässmaterial till låg budget?

Det finns mängder av små enskilda firmor i Sverige och för att lyckas med sitt företag så gäller det att ständigt synas och göra reklam. I många fall försöker man även hitta större kunder (andra företag) som vill beställa ens produkter eller tjänster. Därför brukar många mindre företag åka till mässor där de ställer ut sina produkter och kommer i direkt kontakt med tusentals potentiella kunder. Men man är aldrig ensam på en mässa, det finns mängder av företag som försöker locka till sig stora kunder. Därför gäller det att synas och sticka ut så mycket som möjligt. Riktigt bra material kostar däremot upp emot 20 000 och det har nästan inga små firmor råd med.

Men som tur är så finns det faktiskt jättebra mässmaterial för de här ändamålen, som inte alls kostar mycket. Det allra bästa och billigaste är nämligen tygvepor. Tygvepor kan man sätta upp i sin monter på många olika sätt. Ett tips är att sätta upp två smala tygvepor (2x1 meter) på väggen bakom där man står. Men man kan även sätta upp en tygvepa för att avgränsa till de som har montern bredvid. Men ett smart ställe att placera tygvepor på är faktiskt att hänga upp tygveporna i taket. Det finns säkerligen anordningar redo för det här. I tygvepan sitter normalt ett par öglor där man kan fästa ett snöre/rep, som sedan hänger ovanför sin monter. Då syns tygvepan med sin logotyp från nästan hela lokalen, och får därför mest synlighet för pengarna. En tygvepa kostar några hundralappar vilket inte alls är mycket jämfört med andra produkter och samtidigt så får man en stor exponeringsyta.


Ett starkt tips är att även köpa till en mässdisk till sina tygvepor där man kan stå och ta emot besökare och intressenter. Dessutom kan man ha broschyrer, produkter eller annat på disken som man vill exponera.  Det finns även mässdiskar i tyg ifall man känner att man vill matcha mässdisken med  .
Ett monterssytem (vägg med budskap) som är 3x3 meter kostar över 10 000 kronor. En tygvepa på 2x2 meter bara 2 000 kr. Det är alltså en väldigt stor prisskillnad mellan olika produkter även om de har nästan lika stor exponeringsyta. I förhållande till hur mycket man får för pengarna så är troligtvis tygvepor det allra bästa alternativet för mässan.

Tygvepor kan efter mässan hängas upp igen i sin butik eller på sitt företag. Tygveporna ser dessutom väldigt bra ut på väggar inomhus eftersom tyget alltid är sträckt. Kan alltså användas istället för tavlor eller liknande dekorationer och man har då fått ännu mer valuta för pengarna.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Binärhandel är riskabel och inget företag kan ändra på det
Ica Banken populärast i Sverige för bostadsrätten
BankID - En revolution
Privata lån till företag
Fördelar med automatiserad orderbekräftelse