Du är inte inloggad.

Artikel

Några saker om släpvangsförsäkringar som du inte visste

Många i Sverige tecknar på en släpvagnsförsäkring utan att egentligen veta vilka regler som gäller. Självklart så alla med som tecknar en sådan försäkring med papper på vad som gäller. Men handen på hjärtat, hur många läser igenom dessa regler och avtal på 35 sidor? Inte många, tyvärr! Så därför tänkte vi på www.forsakringar.nu skriva ner några rader om några saker du bör tänka på om du har, eller ska skaffa en, släpvagnsförsäkring. 

 

Vad ställer försäkringsbolagen för krav på dig?

Något som samtliga försäkringsbolag har för krav på dig som släpvangsägare är att du låser din släpvagn? Låser en släpvagn? Hur gör man det? Det är en fråga vi får ofta på Forsakringar.nu. 

 

Det som menas är att du ska ha ett godkänt lås till din släpvagn. Ett sådant lås kan du köpa på t.ex biltema eller någon annan likande butik. Kostar inte så mycket, några hundra lappar. Om du inte har ett sådant lås så bör du skaffa det direkt. För annars blir det riktigt enkelt för en tjuv att bara backa in en bil, koppla på släpvagnen och bara köra iväg. Med ett lås så blir det inte riktigt så enkelt. Utan då måste de först backa in bilen, knipsa av låset (om det ens är möjligt), sen hacka på släpvagnen och sen köra iväg. 

 

Skulle det dock vara så att tjuven backar in och inte lyckas ta släpvagnen så är det ganska troligt att de tar något ändå, från släpvagnen. Då är det viktigt att kolla upp med försäkringsbolaget för att se vad som gäller. För stulna saker ifrån släpvagnen är inte automatiskt försäkrade som själva släpvagnen. Så kolla upp med försäkringsbolaget så det inte blir någon otrevlig överraskning för dig senare.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kreditkort eller lån?
Att sälja dina fakturor har aldrig varit enklare
Sparande & de högsta samt bästa sparräntorna
Att försäkra sitt fordon
Vilket smslån är bäst enligt kunderna 2018?