Du är inte inloggad.

Artikel

Om 4mom

Vad krävs för att driva ett företag som säljer mammakläder? Behöver man själv vara mamma? Ska man ha åtminstone ett antal månaders spädbarnserfarenhet för att driva ett sån här projekt? Det är möjligt, men det kanske räcker med att vara barnmorska för att kunna sälja och rekommendera en amningsbh? Eller som i min storasysters fall både och. Hon är en erfaren barnmorska med ett gediget antal förlossningar bakom sig. Om man dessutom har specialiserat sig på komplicerad amning så borde saken vara klar. Min syster kan amningskläder. Hon vet vad en bra amningsbh kräver, vad de blivande mammorna ska tänka på under sin graviditet, och inte minst så har hon tillsammans med sin vetenskapliga hållning också det engagemang för graviditet, förlossning och spädbarnstid som jag tror är viktig för att kunna bedriva ett seriöst företag innehållande produkter för blivande föräldrar. Katarina tog över 4mom under 2011. Hennes sedan många år genuina intresses för obstetrik förde henne till den punkt där hon nu är och där hon vill bidra med sina kunskaper. Jag blev inte ett dugg förvånad när hon tog detta steg in i amningsklädernas värld, för hon har en drivkraft som heter duga.

 

Vi konsumerar så mycket utan att tänka idag, och jag tror att min syster kan göra en insats med sitt företag då hon kan få gravida och småbarnsmammor och känna sig bekväma i sin nya roll genom den färdighet hon har inom detta område. Vem vill inte diskutera en amningsbh men en barnmorska med inriktning på komplicerad amning? Eller få ställa frågor om alla möjliga amningskläder mitt i denna lätt turbulenta tid? Därför tror jag på min storasysters ambition. En nybliven mamma kan t ex läsa hennes blogg och få de senaste vetenskapliga rönen om amning och kan vara förvissad om att denna människa vet vad hon talar om. Det är ju nya områden, åtminstone för förstagångsföräldrar så då kan man behöva ett seriöst företag med en ägare som brinner för sin sak. Där är jag övertygad om att min systers engagemang fyller en viktig roll. Min syster har helt enkel tillsammans med en gedigen utbildning och imponerande erfarenhet inom förlossning och inte minst en dos idealism sökt sig till en bransch som behöver henne.

 

Själv är jag väldigt intresserad av demografi och det händer inte sällan att vi kommer in på det ämnet. Vi kanske är överbefolkade men då finns det ju än större anledning med expertis inom området för att kunna ta om hand om alla dessa små liv och vägleda när det finns frågor. Jag är stolt över min systers ambition. Det är bara för nyblivna mammor att upptäcka vilken kunskap det finns inom företaget 4mom.

 

Magnus Björkmyr


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Mobiltillbehör för att öka telefonens livslängd
Rosor
Mörkrets inbrott
Shoppa effektivt!
Hitta billiga airboards