Du är inte inloggad.

Artikel

OnlineMastering- ”Din egna touch”

Mastering- ”Din egna touch”

 

En av de största brancherna nuförtiden är musikbranchen och den kommer troligtvis fortsätta att blomstra. Fler och fler artister slår igenom och det känns som om det alltid finns nu musik att lyssna på. Kanske är du som läser en av de personerna som kommer slå igenom. Sitter du på en musikalisk talang? Isåfall vad är det som krävs för att få sin musik publicerad och känd för allmänheten?

 

Något som många vet är att man såklart måste spela in sitt material. Vissa har lyckats med att spela in med en enkel mobilkamera och lägga upp det i sociala media såsom facebook eller youtube men i de flesta fallen så krävs det en kvalitativ inspelning av en låt för att det faktiskt ska bli något lyssningsbart. Inte ens de mesta kända artisterna skulle låta tillräckligt bra med en mobilkamera. Det är dock inte bara så enkelt att endast spela in materialet och att det sedan är redo för produktion. Det krävs två till extra steg för att gå från inspelning till en låt helt färdig för publicering. Dessa moment kallas mixning och mastering. Detta är något som görs inne i studion av en pofessionell studiotekniker. Man skulle kunna säga att mixning är en sammanställning av alla olika ljudspår i en låt så att de passar med varandra i harmoni. Medan mastering är det som sätter den lilla touchen på låten så att just du får din låt att låta precis som du vill.

 

Om man nu vill spela in mixa och mastra sitt material var börjar man då? T.ex. den här studion gör precis vad du behöver. Här kan du spela in, oavsett om du är en soloartist eller om du är i ett band som behöver en bra produktion. Sedan kan du få hjälp med mixning och mastering på det rätta sättet istället för att försöka vara en ambitiös hemmafixare som inte har någon aning om hur man får någonting att låta rätt.

 

Om du dock redan har spelat in och har ett mixat material och behöver hjälp med just den där sista lilla touchen som ger ditt alldeles egna ljud och om du vill har en produktion med klarhet och tryck då behöver du använda en masteringtjänst. Här kan du enkelt få en bra master då allt sker online och det enda du behöver göra är att skicka in ditt material och vänta lite för att sedan få tillbaka en riktigt kvalitativ master.

 

Om du vill ha en låt eller album med riktig kvalitet, då vet du vad du borde göra istället för att desperat försöka få ett bra ljud med din mobilkamera.Så är du nyfiken på att testa hur onlinemastering fungerar så kan du pröva t.e.x. OnlineMastering Stockholm


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Regnväder - fördelar och nackdelar
Från fina dikter: Din blick i älsklig sammetsro
Marknadsstrategi
Marknadsundersökningar i Malmö ger insikter om kunderna
10 tips för att skapa en effektiv reklamkampanj