Du är inte inloggad.

Artikel

Passar löshår alla?

Väldigt många vill numera förlänga sitt hår med hjälp av löshår, men är det egentligen en bra ide för alla? Svaret är att det är det, eftersom löshårsmarknaden numera är enorm, vilket gör att alla kan hitta löshår som passar dem. Dock måste man innan man gör en hårförlängning göra en del research för att kunna hitta det löshår som passar just en själv bäst. Alla passar nämligen inte i samma sorts löshår, utan vad som passar bäst är i allra högsta grad individuellt.


Äkta hår vs. Syntetiskt hår
Ett av de första valen man måste göra när man ska sätta i löshår är att bestämma sig för om man vill ha äkta människohår eller syntetiskt hår. Äkta människohår är förstås alltid bäst, men många lockas av det syntetiska håret ändå, eftersom det är mycket billigare. Dock bör alla undvika syntetiskt hår, om det inte är så att man ska ha håret endast under en kväll, för t.ex. en maskerad eller liknande, då det aldrig ser särskilt bra ut, framför allt inte om man har i håret länge.


Du bör även välja löshår som har samma kvalitet som ditt egna hår. Färgen är mindre viktig, eftersom äkta människohår kan färgas till exakt din egen nyans, oavsett om det är löshår eller inte. Om den rätta nyansen är svår att fixa, går detta med andra ord att ordna ganska lätt med hjälp av en kunnig frisör, men att ändra kvaliteten på håret är desto svårare.

Det bästa löshåret kommer i regel från Ryssland för oss svenskar, eftersom de har en hårtyp som liknar vår, men det finns även billigare asiatiskt hår att få tag på.


Även italienskt hår och spanskt hår passar svenskar bra, eftersom de har hår som liknar vårt.
Om du dock har ett annat ursprung själv, t.ex. från Asien, Mellanöstern eller Sydamerika, bör du i den mån det går försöka välja hår som kommer från denna kontinent.


Hur mycket kan man då förlänga håret?
Detta är det svårt att svara på exakt, efterom också detta är individuellt. Allt för långt löshår blir dock ofta tungt, vilket gör att det sliter mer på det egna håret och även lossar snabbare. Allt för långa löshårslängder är därför inte att rekommendera, men ca. 50-55 cm brukar inte vara några problem. Rådgör alltid kring detta med din frisör om du känner dig osäker på om den längd du vill ha är för lång eller inte.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Tandläkarskräck?
Tandimplantat
Information om tatueringar
Svårt att hitta rätt i bantningsdjungeln?
Tidigt håravfall och lösningar