Du är inte inloggad.

Artikel

Proffsigt foto för ID- kort

Ett foto för ID- kort bör vara taget av en utbildad fotograf av många anledningar. Ett ID är en handling som du behöver visa vid många tillfällen så det är viktigt att vara nöjd med kortet. De utbildade fotograferna tar flera olika bilder på dig där du sedan får välja vilken du anser vara den bästa. Detta är sedan bilden du lämnar in till dem som utfärdar din identitetshandling. Förutom att du själv ska trivas med bilden finns det andra fördelar med att anlita en utbildad fotograf till ditt foto för ID- kort.

  1. Vinklar

Det ändras i reglerna konstant gällande hur du ska sitta på ett foto för ID- kort. Öron ska visas, vinkeln ska vara lite i profil, och så håller det på i en oändlighet. Fotograferna är ständigt uppdaterade om de senaste nyheterna från myndigheterna och därmed får du alltid en godkänd bild. Det skiljer dessutom på reglerna mellan olika typer av ID- handlingar. Hårdast regler gäller passet medan bilder som används inom olika yrken ofta har de mildaste reglerna.

  1. Fotopapper

En yrkesfotograf har givetvis även den bästa utrustningen och kunskap om hur den fungerar. En sådan sak som fotopapper finns i flera varianter, vissa är blanka och andra matta. Fotografen vet givetvis vilket papper som passar bäst till körkortet eller som foto för ID- kort.

  1. Storlek

Du får även den bästa storleken på kortet till identitetshandlingen. Ditt huvud blir inte för stort eller för litet utan i perfekt storlek. En bra fotograf vet även att ge tips om hur du bör sitta och lockar fram ett leende, om du nu får le. Passfoton tas numer på polisstationen och inte via en fotograf och på det fotot är det förbjudet att le.

Kostnaderna för ett foto för ID- kort varierar mellan de olika fotograferna, glöm inte bort att det även finns ID-kort för företag som passar bra när man vill hålla reda på alla som arbetar och ohöriga gäster.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Skillnaden mellan on page och off page content
Branschkontroll av vuxenvärlden
Låta någon annan ta hand om företagstjänster
CBS går med i Youtubes streaming tv
En introduktion till hantering av kontrakt