Du är inte inloggad.

Artikel

Resa till Funäsdalen

Funderar du som många andra på att resa till Funäsdalen?

Funäsdalen är en del av Funäsfjällen och ett mycket populärt resmål bland turistande skidåkare, bergsklättrare och den generelle naturälskaren. Aktiviteter finns det gott om till både stora och små, oavsett väder och tidigare erfarenhet garanteras en rolig upplevelse i fjällen.

Att hyra skoter är en av alla de mycket populära aktiviteterna som erbjuds. Att få uppleva den otroligt vackra fjällvärlden med snöskoter är ett äventyr du kommer längta tillbaka till så snart du kört klart. Som nybörjare på skoter gör man klokt i att boka in sig på ett snöskotersafari där du får köra skoter i grupp med en guide som visar alla viktiga utsiktsplatser och skoterleder.

Även om du inte har förarbevis för snöskoter så kan du med körkort utfärdat före år 2000 köra i grupp.

Gillar man det tysta och lugna och inte är rädd för att använda kroppen är skidåkning på längden att rekommendera. Det finns hundratals kilometer med preparerade och kryssade skidleder över dalar, fjäll, berg och sjöar. Ett lämpligt skidprojekt för den glade amatören är mellan Ramundberget och Tänndalen, där man bjuds på många vackra fjäll och en förtjusande utsikt.

Tillhör du skaran som inte äger eller inte vill ha husbil eller husvagn med dig till Funäsdalen så finns det givetvis gott om bäddar att hyra. Runt 25000 bäddar räknar man att det finns i Funäsdalsområdet redo att hyras ut i form av hotell, vandrarhem och stugor. Att hyra stuga i Funäsdalen är en unik och mysig upplevelse för hela familjen. 

 Vill man hellre bo på hotell finns det hotell i Funäsdalen, Tänndalen, Ramundberget och Fjällnäs. Varje hotell med sina unika kvaliteter, naturlägen och möjligheter.

Välkommen!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Turist i Rimini
Guide till Prag
Härliga spa-upplevelser i lyxiga Thailand
Resor till Thailand
Sommarjobb