Du är inte inloggad.

Artikel

Skillnaden mellan e-fakturor och traditionella fakturor

Tekniken har gått framåt med stormsteg och nuförtiden sköts allt fler ärenden automatiskt. Att göra fel och begå misstag är mänskligt, medan en dator kan hålla reda på och lagra mycket information åt gången utan att överbelastas. Idag är det allt fler företag som väljer att sköta faktureringen med hjälp av e-fakturor, men vad är egentligen skillnaden mellan e-fakturor och traditionella fakturor?

Miljövänligt

Den största skillanden mellan e-fakturor och traditionella fakturor är att e-fakturor sköts elektroniskt. Fakturan tas med andra ord emot, betalas och behandlas elektroniskt. Detta innebär också att inget onödigt papper eller transporter behöver användas till pappersfakturor som ska skickas ut till kunderna, vilket är ett betydelsefullt sätt att spara på de försvinnande resurserna i vår miljö.

PDF-faktura är inte en e-faktura

Det är många som tror att en PDF-faktura är en e-faktura på grund av att även den skickas elektroniskt, ofta med e-post. Faktum är att den enda skillnaden mellan en vanlig traditionell pappersfaktura och en PDF-faktura är att PDF-fakturan inte är utskriven, och man har därmed sparat på miljön. Ska man registrera fakturan måste all information på knappas in manuellt, vilket tar tid. Det finns även många risker med att skicka en faktura på e-post eftersom den kan försvinna i ett spamfilter eller mailet kan avlyssnas. Dessa är risker som inte finns om man skickar e-fakturor med en äkta leverantör av e-fakturor.

Riskerna blir färre

Då allting sköts automatiskt är risken för fel mycket mindre. E-fakturorna når sina mottagare rätt ifyllda och i tid, vilket även påskyndar betalningsprocessen. Med e-fakturor är det även lättare att få en bättre koll på statistik över försäljning och olika kostnader.

Klick här för mera information.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Så får du ett billån med låg ränta
Hur man tjänar pengar på nätet
Kreditkort idag och i morgon
Börja trada på rätt sätt!
Vad är factoring?