Du är inte inloggad.

Artikel

Skötsel och tips för lockigt hår

Står du framför spegeln, trött och nyvaken för att mötas utav ett hår som står åt alla håll och kanter? Det är frissigt, spretigt och svårskött – trots att du kvällen innan sett till att noggrant kamma igenom det samt se till att håret är torrt då du lagt dig. Du är inte ensam om detta problem, speciellt inte om du är en av många som har lockigt hår. Du kanske tycker det är en förbannelse, att det är en pina och helt omöjligt att få till. Men misströsta inte, räddning finns och den är närmare än någonsin.

Att ha lockigt hår är en konstform, det kräver både omvårdnad och kunskap för att få pli på lockarna och att få den där perfekta looken. Men faktum är att den där perfekta frisyren inte är omöjlig att uppnå, du kan uppnå en underbart attraktiv och snygg frisyr direkt när du stiger upp på morgonen från sängen. Hur frågar du dig? Svaret är enkelt – genom rätt skötsel, produkter & behandling av lockigt hår.

De vanliga schampot och balsamen som du hittar i butikshyllorna på affären duger inte, dom är faktiskt t.om direkt skadliga för eftersom rester och slagg samlas i lockarna. För dig som har lockigt hår är det vissa viktiga ingredienser i exempelvis balsam som man ska leta efter, detta innefattar bland annat; Silikon, proteiner, keratiner m.m. Balsam som innehåller dessa ämnen kan vara svåra (om inte omöjliga) att finna i vanliga butiker, utan oftast måste man vända sig till frisörer eller webshopar.

Men med rätt balsam för kommer du bara en liten bit på vägen, du måste även tänka på en hel del andra saker som är mycket viktiga för att hålla håret friskt och hälsosamt. En utav dessa saker är till exempel att helt och hållet skippa borsten som du har liggandes i badrumsskåpet och direkt ersätta med en bredtandad kam. Om du borstar håret så sliter du nämligen ut topparna, skadar fibrerna och orsakar onödigt frizz i håret.

En annan viktig sak att tänka på angående skötseln utav lockigt hår är att sluta pilla i håret, även fast det såklart kan vara en frestande aktivitet när man har lite att göra eller sitter och pratar i telefonen. När du drar och pillar i håret så sliter du ut fibrerna och skadar topparna, dessutom blir det mycket mer jobb med att kamma och tvätta håret.

Ett annat mycket användbart tips är att omedelbart sluta med de varma och sköna duscharna, även fast det såklart kan vara skönt att starta varje morgon med en rejäl varmdusch så att fönster och speglar immar igen är detta inte bra för håret. Detta innebär inte att du ska duscha i iskallt vatten hela tiden, däremot är det extremt bra för håret att avsluta duschningen med så kallt vatten du bara klarar av. Detta stärker bland annat fibrerna och kallt vatten reparerar topparna, dessutom så ökar blodcirkulationen i hårbottnen som hjälper rötterna att bli friskare och starkare.

Som du märker är det inte helt enkelt, men lyckligtvis finns det gott om skötselråd & tips för lockigt hår. Gå ifrån snygg till snyggast redan idag, ta hand om ditt hår med andra ord!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Att gå ner i vikt på en vecka
Tantekniska produkter Stockholm
Linfrön och omega-3 kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar
Problem efter ögonlaser
Vad är fördelarna med långt hår?