Du är inte inloggad.

Artikel

Slangbellsskytte en rolig hobby

Många har skjutit slangbella i sin ungdom och vill återuppliva sina barndomsminnen även som vuxna. Nu finns det slangbellor med armstöd för att förbättra träffsäkerheten på slangbellan ytterligare. En del modeller har till och med lasersikte men det kan ju kännas lite osportsligt. Slangbellsskytte är en uppskattad aktivitet att göra  på 5-kampen eller på svensexan. Man ställer upp lite vattenfyllda ölburkar och skjuter prick.
Slangbella är ett enkelt men väldigt kraftfullt vapen som kan göra stor skada om den används på fel sätt. Gorilla trupper använde bla slangbellor som vapen under invasionen av Irak 2003. Saddam Hussein släppte en propaganda video där man lärde sig använda slangbellor som vapen mot de invaderande styrkorna.
För den som vill lära sig mer om hur man gör sina egna slangbellor och få lite inspiration till hur man kan använda dem kan jag rekommendera "The Slingshot Channel" som är en kanal på youtube där det finns hundratals videklipp som visar bland annat slangbellor.
Du kan lätt göra dig en egen slangbella av en y formad träbit. Det bästa träslaget där man hittar förhållandevis symetriska y klykor är hasselträd. Såga till en lagom stor bit för handtaget och skär ut spår i övre delarna där du skall fästa gummibandet. Som gummi kan man använda en bit av en cykelslang eller så kan man knyta ihop ett flertal gummiband tills man får önksad styrka på slangbellan. Om man har tillgång till en metallpinne av lämplig tjocklek kan man även böja till den så att den får den rätta formen och använda den som stomme för slangbellan. För att undvika personskador när man skjuter slangbella så är det bra om man använder skyddglasögon och viktigt att man ser till så att inga personer befinner sig i omgivningen när man skjuter. Tänk även på att ett skott som studsar mot något hårt underlag kan byta riktning och orsaka skador.
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Kom In I Klaverytmen
Ingen vill egentligen ha morotskaka
Sälj bilen redan idag
Batterier kan man inte ha för många av
Hur casinon påverkar den svenska ekonomin