Du är inte inloggad.

Artikel

Sommarjobba på eget sommarjobb

I februari kan det verka som om det är lång väg kvar till sommaren och för de ungdomar som vill ha sommarjobb finns det ofta inte en tanke på att det trots detta är vid den tiden som de bör börja söka sommarjobb. Detta för att det var år blir svårare och svårare för ungdomar att få jobb som kan försörja dem över sommaren eller ge dem en extra slant till att faktiskt leva livet lite grann som ungdomar bör göra.

Det är då lätt att hamna i gnällfällan om du som ungdom inte får något arbete, oavsett om det är för att det absolut inte finns eller för att du börjat söka för sent. Men livet och chanserna till jobb försvinner inte här.

Du har fortfarande möjlöighet att skapa ditt eget sommarjobb.

Hur då? tänker många och det första vi behöver göra är att tänka lite utanför boxen. Syftet med arbete är att få pengar och så länge det är lagliga saker, så är det mindre viktigt hur. Så släng iväg statuskrav, här handlar det om att få ihop stålar så att du kan leva livet!

Jag presenterar två möjligheter här:

1, Kan du spela eller spela och sjunga minst en låt bara halvokej? Släpp prestationsångesten och ställ dig och spela som gatumusikant. Tycker du det är pinsamt att spela för känd publik i din egen stad, ta tåget och åk till grannstaden. Detta är bland de mest inkomstgivande sommarjobben som finns. Visst, ibland spelar du för 50 kr i timmen, men tajmar du in ett evenemang kan du göra upp till femhundra kronor i timmen. Hur många av dina vänner tjänar så mycket i timmen?

2, Skriv texter åt folk som vill publicera artiklar på internet för att hamna högre i sökmotorerna. Det handlar om artiklar som denna du läser nu. Informativa artiklar men ganska korta. För 300 ord kan du lätt få 50 kr och desto mer du skriver desto fortare och med bättre kvalité, det vill säga, du du blir mer effektiv. Ett bra ställe att börja söka jobb för detta kan du läsa mer om här.

Till sist vill jag berätta att oavsett vilket jobb, så får du inte pengarna direkt i handen utan oftast i slutet av månaden eller till och med ytterligare en månda senare, så börja så smått att jobba redan några månader innan sommaren så du har den lilla extra pengen att spendera även under sommaren!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Brusreducerande hörlurar
Wise Consulting
Tjäna pengar till laget, klassen, klasskassan, föreningen
Investera då börsen faller
Lån utan säkerhet