Du är inte inloggad.

Artikel

Tar du hjälp av experttips när du tippar?

Jag har under en längre tid tippat på spel så som stryktipset som kretsar kring fotboll. Personligen spelar jag inte fotboll, men älskar att kolla och följa de olika lagen.

Givetvis har jag mina favoritlag och för att göra det hela extra spännande brukar jag tippa på matchen också. Oavsett oddsen för att mitt favoritlag ska vinna så tippar jag givetvis på det, för vad är poängen att tippa på motståndarlaget om jag nu inte vill att de ska vinna?

I mitt fall kollar jag alltså inte hur de olika lagen står sig mot varandra, utan tippar enbart för att höja spänningen. Samt så resonerar jag att om man skulle tippa precis så som alla förutspått att matcherna ska sluta, så kommer antalet personer som faktiskt vinner, vara väldigt många, och vinsten kommer alltså splittas mellan oss alla vilket leder till en liten vinst. Många läser nämligen experttips till stryktipset och så vidare, vilket leder till att alla tippar på exakt samma vis. Eller åtminstone har en och samma grundrad att utgå ifrån. Skulle denna troliga rad gå in, kommer vinsten inte bli speciellt hög. Samt, hur sannolikt är det att den mesta sannolika raden går in? Inte stor faktiskt. Man kanske kan uttrycka det såhär: Det är väldigt sannolikt att något osannolikt kommer att ske. För i dessa 13 matcher som spelas i stryktipset, brukar det alltid finnas någon skräll, eller hur?

Jag vill dock inte påstå att det är fel att kolla vad experterna tycker i sina experttips, men man ska vara medveten om att man inte är den enda som tar del av denna information, vilket kan leda till små vinsten om just den rad som experterna förutspått skulle gå in.

Kanske är en mix den bästa om man nu helt fokuserar på att vinna pengar, vilket de flesta gör, även jag till viss del men även för att öka spänningen under matchen. Skulle mitt lag gå segrande ur striden, blir jag även ekonomiskt belönad förutom välmåendet efter en seger.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Historian om Milan
FREESPINS FRÅGOR
Ibland är det bra att kunna se tidigare odds
Sportdryck för hela dagen
Olympiatravet – Sista chansen på Solvalla på Lördag