Du är inte inloggad.

Artikel

Tips för städning av kontor

Vid en kontorsstädning finns det en del saker som kan vara bra att tänka på, både innan och efter att städningen utförs. Med rätt metoder och material kan du få företagets kontor att bli skinande rent.

Städa kontoret rätt och med jämna mellanrum för att hålla arbetsplatsen ren och fräsch, både för anställda och för kunder som kommer på besök. Kom ihåg att på företaget vistas en rad olika personer som alla kan vara känsliga för olika saker. Damm och smuts kan öka risken för allergiska reaktioner, vilket ni säkert vill undvika på jobbet.

Kontor har ett behov för rejäla städningar då och då eftersom det vistas mycket människor i lokalerna som kan skapa damm och smuts. När en storstädning görs är det viktigt att göra det på djupet där du drar ut skrivbord, använder stegar för att torka av lampor och höga skåp samt boka in mattvätt som kräver speciella maskiner och medel.

För att göra städningen ordentligt bör fönsterputsning göras några gånger per år. Smutsiga fönster kan ge ett sämre intryck för potentiella kunder som kommer in till kontoret. Men rena fönster gäller även för att medarbetarna ska känna trivsel på arbetsplatsen. Det är viktigt att komma ihåg att största delen av ens vakna tid tillbringas på kontoret. Så precis som när du är hemma vill du ha en trivsam och hälsosam miljö där både du och andra trivs bra. Som arbetsgivare är det viktigt att se till vikten av att hålla en god atmosfär på jobbet. Om ni har flera våningar på kontoret kan det vara bra att städa trappor regelbundet.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta rätt grill för dig
Hitta lediga lägenheter i Norrköping på nätet
Flyttstädning
Renovera trappa
Vem äger bilen?