Du är inte inloggad.

Artikel

Topp 5 Mest Använda Brickor och Containrar för Mat

Diskussionen kring matbrickor och andra förpackningsmaterial som används i lantbruks- och matindustrin är extremt komplex, och börjar med säkerhetsöverväganden och behovet av mer kostnadseffektiva och mångsidiga lagrings- och visningsförpackningsmaterial. Men denna artikel vill inte gå in i denna täta massa av olika åsikter eller ta ståndpunkt. Vårt mål är att presentera en icke-bindande samling av de mest använda typerna av förvaringsbehållare i plast för förpackning och lagring av råa och bearbetade livsmedel på global nivå.

 

Matindustrin har några av de striktaste säkerhets- och kvalitetsregleringar som finns för förpackning i plast, för användning i fabriker inom livsmedelsindustrin, i butiker eller som visningsförpackning för konsumentprodukter. Av denna anledning har förpackningsindustrin utvecklat en rad återanvändbara förvaringsbehållare i plast specifikt för matindustrin. Här presenterar vi de fem mest efterfrågade brickorna och containrarna för mat som just nu finns på marknaden:

 

1.  Baknings- och Matbrickor och lådor

Detta är de sorters matbrickor som du hittar i bagerier och dessertbutiker. De har en speciell väldigt lätt design, med mängder av perforeringar och öppna handtag för att förenkla ventilering och hantering. Bakningsbrickorna är gjorda av polypropen som är godkänt för matkontakt, ett robust material som garanterar ett långt användbart liv för brickorna även när de utsatts för kontinuerlig, intensiv användning.

De fyllda baknings- och bakelselådorna kan staplas för att minimera platsen som de tar i leveransfordonet, medan på återfärden så är de hopförbara, tack vare deras något koniska design.

 

2. Isothermlådor

Isothermlådor används i stället för vanliga matbrickor av catering- och hemleveransföretag som behöver erbjuda sina kunder varm mat även om leveransen tar en halvtimme eller mer. Isothermlådan är gjord av ett specialmaterial som klarar temperaturer mellan -400 C och +1100 C. Den absorberar stötar och har ett väldigt bra tillbakastötsvärde, som gör att nytillagad mat kan skyddas under leveransfärden från att krossas, spillas eller ramla.

 

3. Fiskbehållare

Färsk fisk är en av de mest eftertraktade, men även en av de mest ömtåliga typerna av mat. Det är en lång färd från tillfället då fisken fångas i havet och till den visas på hyllorna i butiken, och det är ofta en hård färd. På grund av detta så finns ett specialsortiment av matbrickor utvecklade av förpackningsindustrin, speciellt för fiskföretag. Fiskbehållarna designas med speciell åtanke att skydda den ömtåliga fisken från att krossas eller skadas, även när behållarna är fyllda och staplade. Andra specifika designelement för denna typ av matbehållare är facket för is och utskovet och dränering för att förhindra ansamling av vätskor i fiskbehållaren.

 

4. Genomskinliga behållare

Genomskinliga behållare är en speciell sort av matbrickor som utvecklats för marknadsföringssyften. Den minimalistiska designen och det transparenta materialet uppmuntrar kunderna att fokusera på förpackningen av produkterna och tillverkarens logotyp. Denna serie matbehållare är idealisk för butiksvisning och finns i tre huvudkategorier: Liten låda, stor låda, och tung displayenhet för flaskor.

Alla genomskinliga behållare är tillverkade av robust, högkvalitativt material, som är lätt att rengöra och kan motstå intensiv användning över en lång tidsperiod. De kan även sättas ihop för att spara lagringsutrymme och transportkostnader på återresan, när de är tomma.

 

5. Behållare med bygelarm

Behållare med bygelarm används väldigt ofta inom lantbruksindustrin och för att förvara och leverera färsk frukt och grönsaker. Dessa matbrickor är designade med flera perforationer för att säkerställa ordentlig ventilation av de lagrade produkterna. De kan även förses med etiketthållare för snabb identifiering av innehållet.

Bygelarmarna kan ordnas i två lägen, vilket gör att dessa matbrickor kan staplas när de är fyllda med produkter eller sättas ihop när de är tomma, vilket reducerar den totala stapelvolymen med 70%. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hitta duktiga föreläsare i Örebro på ett enkelt sätt
Din personliga målare malmö
Jobzone Sverige AB
Snabbkopplingar för alla behov
Emballage och Förpackningar