Du är inte inloggad.

Artikel

Tumi öppnar och erbjuder Ceviche och Pisco Sour

Peruanska köket är en lokal kulturell matupplevelse som är en smältdegel av många olika kulturella influenser , som representerar den mycket blandade befolkning som bor inom de peruanska gränserna . I traditionella peruanska rätter , kan du förvänta dig att hitta influenser från den infödda Inkakulturen samt influenser från Spanien , Kina , Italien , Tyskland , Japan och Afrika . I det moderna peruanska köket finns de tre viktigaste indegrienserna som kan hittas i de flesta rätter som är majs , potatis och chili. Men nyligen har det skett en återuppståndelse av mer traditionella livsmedel i peruanska rätter såsom quinoa , kaniwa , vissa sorter av chilipaprika , och flera inhemska rötter och rotknölar som har fört tillbaka ett ökat intresse för infödda peruanska livsmedel och traditionell tillagning av dessa .

 

Det finns bara två sorter av sötpotatis som är allmänt tillgängliga för användning och konsumtion i Peru . Men andra potatissorter som de med vitt kött och gult kött finns det mer av och används generöst i peruanska rätter . De enda tillgängliga inhemska frukter som används i traditionell peruansk matlagning är kaktusfikon , krusbär , Cocona , pacay , dragonfrukt , papaya , ciruela , äpple , passionsfrukt, Granadilla, frukt palm , och tamarillo . Yacon , även om den inte betraktas som en frukt eftersom den som växer under jorden som en potatis , används också som en frukt. I autentiska peruanska rätter , kan du förvänta dig att hitta flera av dessa ingredienser i varje maträtt .

 

Peruanska restauranger har blivit mer och mer populärt i USA och i hela världen utanför den sydamerikanska regionen , även om många har irrat bort sig från att använda traditionella livsmedel och tekniker till förmån för mer vanliga smaker och erbjudanden . Traditionella peruanska restauranger förbereder inhemska livsmedel på samma sätt som deras förfäder och utgör en verklig peruansk upplevelse för sina kunder. En sådan restaurang är Tumi beläget i Stockholm på Södermalm. Tumi är en ny peruansk Ceviche restaurang i Stockholm som erbjuder sina matgäster en möjlighet att resa tillbaka i tiden till en exotisk plats för att uppleva en äkta peruansk måltid . De använder färska , importerade ingredienser för att ge gästerna den ultimata upplevelsen när de upptäcker smaker av sann sydamerikansk mat . En av deras specialiteter som förrätt är den traditionella ceviche gjord på färsk fisk och skaldjur tillsammans med lime och chili .

 

Tumi erbjuder även stolt pisco , en traditionell druvkonjak som används för att göra en pisco sour , en inhemsk cocktail , skapad med hjälp av pisco , äggvita , limesaft, sirap och bitter . Pisco utvecklades ursprungligen av de spanska nybyggarna i Sydamerika på 1600-talet och är en av de enda 100%-iga destillerade spritsorter som buteljeras vid full styrka , aldrig aldrig späds . Peru har varit känt för att producera exceptionell pisco tillsammans med sina globalt erkända viner , i hundratals år med samma metoder som antagits och och utvecklats med perfektion under 1700-talet .

 

Så , om du är bosatt i Stockholm eller bara på besök och letar efter ett sätt att uppleva en riktig sydamerikansk matupplevelse utan krångel och kostnader för att ta den långa resan , prova att besöka Tumi , den nya peruanska Ceviche restaurangen i Stockholm. Medan du är där , prova en pisco sour eller Serena Libre , en sötare version av den traditionella peruanska cocktailen.

 

Kolla in hemsidan http://www.rtumi.se


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sommertur til Nådendal, Särkänniemi og Nokia
Köpa skor på nätet för stora rabatter
Herrarmband
Vikten av att vårda sitt läder
Han som spar han har, eller hade