Du är inte inloggad.

Artikel

Vad är ett blancolån?

 

Är du en av de många som hört talas om ordet blancolån men inte riktigt förstått vad det innebär?

Då är du inte ensam.

Ett blancolån eller privatlån som det också kallas är ett lån som bygger på en personlig kreditupplysning om personen som önskar låna pengarna det viktigaste faktorerna är att man kan visa upp en stabil inkomst och att man inte har några betalningsanmärkningar. En annan skillnad är att man kan låna utan säkerhet när man tar ett privat lån.

Man behöver inte heller förklara för banken vad man ska använda pengarna till. Vanliga skäl är dock att gifta sig eller att åka ut och resa.

Eftersom banken inte har någon säkerhet på att lånet blir betalat så är det oftast en högre ränta som brukar ligga på mellan 5 till 15 procent beroende på personens ekonomi och banken. Ett lån som har säkerhet har lägre ränta just därför att det inte är lika stor risk att låna ut pengar till någon på det viset.

Det kan vara lite svårt att skilja på ett privatlån och ett smslån.

Den största skillnaden är hur snabbt man ska betala tillbaka pengarna till banken. Har man tecknat ett smslån så brukar det vara standard att betala tillbaka pengarna inom 30 dagar. En annan sak är att det oftast inte är baserat på räntor utan på en fast avgift, lånesumman brukar också vara betydligt lägre.

Låna med betalningsanmärkning

Är det då helt kört att få ett lån om man har dragit på sig en betalningsanmärkning?

Svaret är som tur är, nej.

Det finns till och med banker som specialiserat sig på att låna ut pengar till personer med betalningsanmärkningar. Skillnaden är att de gör en grundlig personlig bedömning av personen som vill låna och ger också personliga lånevillkor.  Här är det väldigt viktigt att ha ett fast jobb, annars är det väldigt svårt att få ett lån. 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

SMS Lån bra eller anus?
Behöver du hjälp med bokföring och redovisning | Expand U
Hur vet man vilken bilförsäkring man bör välja?
Vad innebär iGaming och industrin
Alternativa lån för företag och nystartade bolag