Du är inte inloggad.

Artikel

Vilket id kort företag brukar innebär höjd säkerhet

På en arbetsplats rör det sig mycket folk, vissa är fast anställda, andra konsulter, några är kunder och andra är där på tillfälligt jobb. Många kontor har känsligt material i form av kunduppgifter på papper som ligger på skrivborden vilka utomstående ögon inte bör se. I stora kontorslandskap är det därför relativt lätt för obehöriga att nästla sig in om inte någon typ av kontroll finns. Därför använder sig många bolag idag av någon typ av passerkort eller företagsid för att identifiera sina anställda. Detta gör det säkert både för personalen men även för bolagets rykte då ingen känslig information läker ut. Det id-kort företag brukar använda är ett kort i samma storlek som ett kreditkort men med den anställdes foto.

Hur fungerar det anställdas kort?

Korten är helt enkelt utrustade med en magnetremsa som identifierar vem den anställde är och vilka rum och lokaler denne har tillgång till. För de som arbetar inom yrken som innehåller delar av sekretess är det därför viktigt att inte hela staben har tillgång till allt material. Det är ur säkerhetsaspekt och trygghet för kunderna. Även om arbetsplatsen inte handlägger känsligt material kan det vara bra med passerkort, ett exempel är detaljhandeln. För att förhindra att kunder hamnar i lunchrummet eller i lagret löser kortet problemen eftersom det inte bara fungerar som ett id utan även som nyckel.

Id-kort företag och tillbehör

De id-kort företag använder sig av är säkra och personliga. De personliga korten innehåller ett fotografi som gör det lätt att se att det verkligen är personen i fråga. Id-kortet kan hängas runt halsen, eller förvaras i plånboken om så önskas. Det finns tillbehör som gör det lätt att fästa id-kortet så det är väl synligt. En plastbehållare kan kortet placeras i och sedan kan det fästas i kläderna eller i bältet.

Vill du lära dig mer om hur man tar bra bilder media och redigering? Läs mer på Fotograferna.info som är en designbyrå.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Upptagen i vardagen? Räddningen heter ljudböcker
Tips för bra fotografering
Webbyrå Stockholm - Vi skapar moderna hemsidor
Översättning är inte svårt
Göra fotoalmanacka? Tänk på…