Du är inte inloggad.

Artikel

Vinterförbered din hud

Vintern är precis runt hörnet, och med den kalla luften kommer oundvikligen den fruktade torra huden. Varför? En kombination av temperaturförändringen, torr luft, och exponering för vind torkar ut huden och lämnar dig med torra, kliande eller känslig fläckar i ansiktet. Men den goda nyheten är att det finns åtgärder du kan vidta för att skydda huden från elementen i vinter - och förebygga rynkor som kan bildas som ett resultat. Så här är några sätt att spara din hud! Innan du börjar kan det vara bra att veta att regelbundet gå på ansiktsbehandlingar är bra för din hud. Rådgör med din lokala hudterapeut för få den bästa hudvården för just dig.

Du måste återfukta
Detta kan låta som en självklarhet, men återfuktande är ett måste året runt.
Så ta på på fuktighetskräm så fort du kliver ut ur duschen, för att fånga vattnet i huden. Har du problem med att avgöra vilken produkt som är rätt för dig? Om du har känslig hud, hoppa över krämer som innehåller dofter eller lanolin, vilket kan utlösa finnar eller biverkningar. Leta alltid efter produkter med glycerin och hyaluronsyra, två element som är utmärkta hud fuktare. Du kan också alltid fråga in lokala hudterapeut för råd om vilka produkter som passar hud bäst.


Använd solskyddsmedel
Om du planerar att spendera mycket tid utomhus i vinter, täck ansiktet med en kräm som innehåller SPF 15 eller högre för att hålla ditt ansikte skyddat från de skadliga solstrålarna och potentiella rynkor.
Och glöm inte att täcka upp med en hatt och solglasögon när du åker skidor. Du kan få precis lika illa av en solbränna på vintern som du kan i sommar!


Tvätta dig rätt
Tvätta ansiktet är lika viktigt som att återfukta det, men du måste vara säker på att du gör det rätt.
Skrubba för hårt kan bara beröva huden dess naturliga fukt, medan vissa rengöringsmedel är alldeles för hårda för vintern.

Hitta en mild rengöringskräm (eller rengöringsmjölk) som kommer att ge näring åt ditt ansikte utan att lämna det tort (prova produkter från Dermalogica). Och medan du tvättar, använd ljummet vatten (varmt vatten är hårt på huden) och klappa ansiktet torrt i motsats till gnugga den med en handduk.


Drick upp
Att dricka mycket vatten skulle ge mindre rynkor är inte vetenskapligt bevisat, men experter säger att det absolut inte kan skada.
I själva verket, dricka ungefär två koppar vatten ökar blodflödet till huden, vilket kan förbättra din hy. För att upprätthålla vattenbalansen i kroppen, drick förslagsvis åtta glas vatten om dagen (ca 1,9 liter).
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Räkna kalorier och gå ner i vikt
Förstora brösten
Tips för att öka din viktminskning
5G mobilteknologi har inget samband med corona-influensan!
Tantekniska produkter Stockholm