Du är inte inloggad.

Artikel

Klänningar för varje tillfälle!

Bland damkläder är klänningen det mest feminina, mångsidiga och tidlösa plagget. På ett ?ögonblick lyfts det klassiska och stilrena fram. Rätt modell framhäver figuren och med accessoarer och fantasi kan klänningar varieras i det oändliga. Utbudet av klänningar online och i butik är enormt.

Skjortklänningen toppar dagens mode. Klassikern kännetecknas av traditionella knappar fram samt hellånga eller trekvarts armar. Denna knälånga modell bärs elegant upp med ett snyggt bälte, dinglande örhängen och höga klackar. Eller varför inte likt en kavaj över ett linne, tajta jeans och ballerinaskor. Snyggt och ledigt!

Den klassiska omlottklänningen är gynnsam mot figuren. Omlottfunktionen framhäver midjan. Klänningen, ofta knälång och A-formad passar till både klackar och lågskor. Jersey, det återkommande materialet ger klänningen fint fall. Omlottmodellen skapar en tydlig V-ringning i halsen som framhäver kvinnans ansikte.

En figursydd, ärmlös fodralklänning är användbar både på arbetet och på fritiden. Denna feminina skapelse, knälång och ofta med rundad eller fyrkantig halsringning passar perfekt med sandaler och cardigan till picknicken eller med pumps och kavaj till kontoret.

Den somriga maxiklänningen, efterlängtad favorit från sextio- och sjuttiotalet har åter gjort entré i modevärlden. Denna, ofta färgglada långklänning, vars tyg snudd på släpar i marken, passar alla kroppstyper. ?Sommartid, trevlig med passande gladiatorsandal och höstmånaderna till en lågsko och kort kofta eller jeansjacka. Axelbanden och tyget runt bysten är åtsittande medan resterande tyg luftigt faller ner över kroppen.

Den omåttligt populära tubklänningen kännetecknas av att den är mjuk och formbar. Den identifieras med Bandeau-stilen, d.v.s. stretchtyg utan axelband. Snyggt och trendigt med en tunn jacka eller kofta. Ett användbart plagg med många möjligheter. Vik upp tubklänningen och förvandla den till en lång t-shirt. Axelbandslös Bh till passar bäst.

En del kvinnor handlar direkt i butik. Andra föredrar att beställa klänningar online för att i lugn och ro prova hemma.

Klänningar är de mest tidlösa, feminina och varierande plaggen. Vissa föredrar klänningar tillverkade av stretch och jersey, material som elegant faller ner över kroppen. Andra föredrar bomull, polyester och silke. Dessa tyger är inte lika elastiska.?Klänningar är menade att smycka och glädja alla åldrar, kroppar och livsstilar!






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Retro vs. vintage
Skicka ost och delikatesser med bud
Tulpaner, Sveriges populäraste blomma!
Han som spar han har, eller hade
Kiel James Patrick