Du är inte inloggad.

Artikel

Är det svårt att använda en manuell kaffekvarn?

En del lägger ner själ och hjärta i sitt kaffe. Man kan tycka att det verkar fånigt att lägga tid på att mala egna kaffebönor då man lika gärna kan köpa en påse med färdigmalet kaffe som dessutom är anpassat till den kaffemaskin eller press som man använder sig av. Om man nu tycker att det verkar intressant med en manuell kaffekvarn så kan man ju undra om det kommer att blir bra och om det är svårt att använda sig av denna. Svaret på frågan är både ja och nej…

Då blir en manuell kaffekvarn en tillgång

Om du skaffar en riktigt bra kvarn som trots att den är manuell gör det lätt för dig att förstå hur länge du ska mala för att få rätt konsistens så blir det inte svårt. Man ska alltså tänka på den typ av manuell kaffekvarn som man väljer. När man ser en enklare plastmodell som är riktigt billig så kanske man tänker att det här kommer att duga men då ska man komma ihåg att den kanske inte ger samma flexibilitet som något som är lite massivare. För att hitta rätt så ska du läsa på lite mer om manuella kaffekvarnar så att du verkligen får ett bra exemplar.

Då blir det svårt…

Om du skaffar en usel modell som knappt går att veva på så blir det svårt att mala kaffe. I det här läget så kan du lika gärna ta ut en hammare och för hand banka ner kaffebönorna till smulor. Usla modeller av kaffekvarnar som är manuella ska man hålla sig borta från. De är i det bästa fallet bra vid den första användningen men kommer sedan att ligga som skräp i något köksskåp.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rudolf Nurejev och ballerinaskor
Blomma flicka klänningar - nya trender
Inredningsprylar - vilka är designklassikerna?
Spara pengar på kaffe med en Dolce Gusto Rabattkod
Herrklockan; en personlig accessoar