Du är inte inloggad.

Artikel

Är klockan ett smycke även för herrar?

När det gäller klockor herr så kommer detta givetvis att vara ett smycke att bära för alla herrar. I och med att det inte alls finns lika mycket smycken för herrar som det gör för den kvinnliga befolkningen, så kan just herrklockor bli något mycket viktigt för många män. Rent traditionellt sett så är det kvinnan som ska göra sig fin och bära smycken som lyfter deras skönhet, men detta är idag ett ideal som många tar avstånd från. Idag finns det män som använder allt från traditionellt smink och halskedjor till att vara de som bär en av de finaste klockorna för herrar.

Ett redskap på jobbet

Herrklockor är också något som är ett redskap för att visa tiden på ett större plan än vad damklockor är. Här har alla herrar denna klocka för att visa den exakta tiden när de ska ta sig till och från jobbet, samt när alla de olika möten och raster som finns varje dag är. På damsidan kommer många flera gånger denna armbandsklocka att ha bytts ut mot den klocka som numera finns i alla mobiler. Varför det är så är det nog ingen som vet, men faktum påvisar ständigt att kvinnor använder mobiler till flera saker och i större utsträckning än män.

Digital eller analog

En av de stora skillnaderna mellan klockor för herrar och alla de damklockor som finns, är att det i större utsträckning finns digitala ur för män än vad det gör för kvinnor. Detta är förmodligen också något som traditionellt går tillbaka till skönhetsidealet. Här ska kvinnan vara elegant och utstråla skönhet, medan mannen ska vara tuff och äventyrlig. Om det är mera äventyrligt att välja en digital klocka för herrar kan det dock råda delade meningar om, men de marknadsförs oftast som sport och äventyrsklockor.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Renare Badrum
Gerberan, blomman som gör dig glad!
Mobiltillbehör
Inreda en ny bostad
handväskor med 50 tals retrokänsla