Du är inte inloggad.

Artikel

Är tandimplantat rätt för dig?

Kronor, broar och tandproteser är inte de enda alternativ när du vill ersätta saknade tänder. Tandimplantat erbjuder en känsla av naturliga tänder. Implantat erbjuder en ökad stabilitet eftersom de är säkrade till dina käkben. Integrering av implantaten i dina käkben hjälper också till att ersätta tänderna och att de kännas mer naturliga.

Tandimplantat är ett idealiskt alternativ för människor som har förlorat en eller flera tänder beroende på sjukdom eller en skada. Kandidater för Tandimplantat behöver friskt tandkött och adekvata käkben att stödja implantatet. En grundlig utvärdering av din tandläkare kommer att hjälpa till att avgöra om Tandimplantat är rätt för dig.

Vanliga anledningar till tandimplantat

En vanligt orsak till att folk anser implantat är att föredra beror på dålig passform för sina tandproteser, vilket medför svårigheter att tugga och en rädsla att förlora tandproteser när de talar eller äta. Majoriteten av patienterna som är behandlade med Tandimplantat upplever en betydande förbättring i deras förmåga att tugga och de rapporterar att implantaten är ett långt bekvämare alternativ jämfört med andra behandlingsalternativ.

En bra Tandimplantat kandidat bör ha följande:

  • Generellet god hälsa
  • Friskt tandkött
  • Tillräckligt med käkben för att förankra implantatet i käken
  • Genomfört regelbundna tandvårdskontroller.

Gemensamma orsaker till att tandimplantat inte fungerar

De flesta vuxna kan vara kandidater för tandimplantat. Dock kanske rökare och de med okontrollerad kroniska sjukdomar eller systematiska problem inte är de bästa kandidater för denna behandling.
Rökning hindrar helande i munnen och kan minska sannolikheten att implantat kommer att lyckas. Människor med dåligt kontrollerad diabetes är inte heller goda kandidater för implantat, detta på grund av läkproblem med tandkötts vävnaden som kan uppstå.

Det första steget

Första steget är att en tandläkare specialiserad på tandimplantat och estetisk tandvård gör en  utvärderingen om Tandimplantat är rätt för dig. Kontrollera alltid med tandläkaren vad deras specialisering eller deras certifiering är avseende tandimplantat och estetisk tandvård.

Att ta reda på om är du en bra kandidat för Tandimplantat börjar alltså med ett enkelt steg i form av utvärdering om du är en bra kandidat.

Lycka till!


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Hur kan man behandla åderbråck och ådernät
3 tips för ökad förbränning
Läkarmissionen
Smärta och problem orsakade av dålig hållning
Massage & akupressur bra för hälsan?