Du är inte inloggad.

Artikel

Affiliate inom webbhotell

Att skapa passiva inkomster är något många drömmer om, inklusive jag själv. Det finns givetvis många sätt att skapa passiva inkomster, vissa är svårare än andra. För mig handlar det om friheten, det skulle ge. Idag kommer jag dela med mig om ett sätt att skapa den förutsättningen.

För er som inte vet vad en affliate är.

Handlar det essensiellt att du på något sätt markandsför en tjänst eller produkt och får en provision varje gång du förmedlar en kund till företaget du är en affiliate för.

Det finns väldigt många sätt att markandsföra sig som affiliate, så som via facebook markandsföring, sociala medier, eller google adwords eller via sökmotoroptimering. Jag driver denna sajt; Jämför webbhotell och valt att inrikta oss på den sista nämnda, sökmotoroptimering. Men innan vi kommer till det, vill jag berätta kort om vad webbhotell är och varför jag valt den nichen.

 

Som tidigare nämnt jämför vi webbhotell på den svenska marknaden. Varför jag valda den nichen är egentligen en ganska kort berättelse.

Jag fick nys om att det fanns en jämförelse sida för smslån som lyckats skapa en bra omsättning under flera år, vilket gjorde att jag ville starta en egen sådan sida. Det jag inte visste var att det var väldigt svårt att ranka väl på sökord runt smslån. Jag visse egentligen ingenting om SEO vid den tidpunkten.

Sakta men säkert började jag lära mig om SEO och insåg snabbt att jag behöver byta nich till en annan där det är mindre konkurrenskraftigt, för att underlätta lärandet om SEO. Nu är det så att sökord kring webbhotell är ett av det mest konkurrenskraftiga sökorden att gå efter. Men go hard or go home?

Att ranka väl på google är ett heltidsarbete att lära sig, och även när du lärt dig, krävs det 10tals om inte hundratals timmar att ranka på de svårare sökorden.

En faktor som google ser väldigt hårt på är antalet relevanta länkar till sidan.

Därför handlar SEO arbetet väldigt mycket med att skicka email till andra webmasters och göra dealer om länkar fram och tillbaka.

Det är även därför jag skriver denna artikel i grund och botten, men oavsett anser jag att varje länk som man värver, ska vara förtjänad. Det är även därför jag valt att dela med mig om information, som jag anser är matnyttig för den som faktiskt är intresserad av min resa, affiliate och så vidare.

 

Ni är också välkommna att skicka ett mail till mig, om ni har några frågor eller skulle vilja utbyta länkar.

Alexander@tribusoft.se






Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Handla online, snabbt & smidigt
Dags för nya däck?
Åtgärder för att säkerställa säkerheten vid användning av fasadstegar med fallskydd
Vilken industrislang bör man välja?
Hur gör man en marknadsundersökning, del 3