Du är inte inloggad.

Artikel

Afrika-trenden för exotiskt mode

Sommaren är nästan här och du kanske drömmer om en semesterresa till soliga och varma Afrika. Modet också! Oavsett om det gäller vilddjursmönster, naturmaterial, grafiska motiv, etniska tyger eller naturfärger så lyckas våra modedesigners tämja den afrikanska kontinentens koder!

 

Desigual skapades i Barcelona 1984. Vid 20 års ålder, föreställer sig Tomas Meyer ett väldigt färgglatt mode, kreativt och nonkonformistisk till överkomligt pris. Idag omfattar teamet skapare från Desigual 25 stilister och skapar varje säsong en kollektion på över 1 000 originella artiklar som tillverkas från motiv, färger och olika tyger. Modeller som är trogna den inledande filosofin med det spanska märket, riktad mot en positivism, en permanent vidareutveckling, innovation och differentiering.

Om Buffalo kunde sammanfattas i två ord skulle renässans och variation vara två goda kandidater! Det erkända märket som blev känt för sina gymnastikskor förför hädanefter stadskvinnorna med modeller som utmanar genom sin kvinnlighet. Från klassiska pumps till gladiatorsandaler via retromodeller utan tå - här finns allt, och allt är kryddat med en aning glamour. Lägg därtill slitstyrka och bekvämlighet, så är det lätt att förstå att Buffalo är svåra att överträffa!

Fashion victims som redan känner till Ravel låter inte någon av hans skapelser gå förbi osedd. För de andra är ett beroende att vänta! Ravel är framför allt ett skomärke som ägnar sig åt utseendet av flickor som är djärva och som slänger sig fritt i modet. Varje kollektion visar på så sätt sin del av ett överraskande mode. Vare sig det handlar om deras skärning eller detaljer, är modellerna unika i deras slag det är just det som uppskattas!

Från preppy ballerinor till MC-stövlar, via stilrena pumps eller casual knähöga stövlar - Arian tänker efter och tillverkar skor för alla kvinnor. Ett brett val av fashion-modeller till lågt pris, tillgängliga för shopping-fantaster. Bearbetad design, en lek med kontraster och material, subtila eller originella modedetaljer: Arian finslipar varje kreation för att attrahera och förföra fashionistas överallt. Målet? Tillfredsställa modelejonen utan att smärta plånböckerna!

Sedan sin lansering 1988 har ett team av designers och idékläckare hos RAS aldrig upphört att hitta på nya former eller nya stiler. Syftet med detta ultrakreativa märke? Skapa trend och överhopa den coola stadskvinnan från 2000-talet i sin sökan efter ett tillgängligt, annorlunda och kosmopolitiskt mode. Alltid i jakt på innovation, hittar märket sin inspiration i kulturer över hela världen, testar nya material, hittar på nya koncept... Hos RAS bekräftar skorna och accessoarerna alltid deras skillnader.

Om Spartoo.se : ”Skobutik nr 1 i Europa”

Spartoo bildades år 2006 och är ledande inom onlineförsäljning av skor på den svenska marknaden. Spartoo.se erbjuder damskor, barnskor och herrskor från fler än 600 märken (Kickers, UGG, Converse, Dr Martens, Timberland...) och fler än 30 000 olika modeller: boots, sneakers, ballerinor, sandaler, cityskor, pumps... Spartoo finns representerat i flera länder och är representerat på topp 10-listan över e-handelföretag i modebranschen i Europa (källa: Mediamomentum.co.uk).

  • Omsättning 2012: 150 miljoner euro
  • Omsättning 2011: 100 miljoner euro
  • Omsättning 2010: 50 miljoner euro
  • Omsättning 2009: 30 miljoner euro
  • Omsättning 2008: 15 miljoner euro
  • Omsättning 2007: 5 miljoner euro
  • Fler än 6 miljoner unika besökare i december 2012 (Médiametrie, Europe).
  • Topp 10 sidor e-handel, inriktade på mode, efter La Redoute, 3suisses (Médiametrie, 2012)
  • Topp 10 snabbast växande företagen i Europa (Mediamomentum.co.uk, 2012)
  • Anställda: 200 anställda.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Alvar Aalto, 1898 – 1976
Skicka blommor billigt
Neontrenden ger ett bländande mode!
Så väljer du rätt morsdagspresent
4 bra presenter till honom