Du är inte inloggad.

Artikel

Allt du behöver veta om batterier för energilagring

Idag finns det en rad olika lösningar för energilagring tillgängliga på marknaden, vilka alla är utformade med samma syfte - att kunna lagra tidigare genererad energi för att ha möjlighet att använda den vid ett senare tillfälle. Detta skapar möjligheter att kunna lagra elen när det är gynnsamma förhållanden och använda den när den är som billigast och att ta hjälp av smarta styrsystem för att få kontroll över energiförbrukningen. Även om det finns flera lösningar för energilagring är den teknik som kommit att bli mest populär och som främst används av företag och industrier den energilagring som sker genom batteri av litiumjontyp.

 

Litiumjonbatterier används idag på många håll, bland annat i enheter som smartphones och datorer, men också i elbilar och industriella fordon som truckar. Litiumjontekniken skapar möjligheter för branscher och industrier att ställa om till en mer miljövänlig och kostnadseffektiv energianvändning. Fortsätt läsa för att ta reda på några av fler av de främsta fördelarna med att använda dig av energilagringsbatterier i ditt företag.

  1. En långsiktig investering

Den kostnad som det innebär att investera i litiumjonbatterier för energilagring kommer snart vara återbetald genom att undvika toppar och samtidigt sänka er i er energikonsumtion. Batterierna kräver i princip inget underhåll och har en livslängd beräknad till ca. 15 år. Även på lång sikt är det en bra investering i och med de positiva effekter det innebär för miljön och för plånboken. 

2. Ett hållbart alternativ 

Om du är ute efter ett hållbart alternativ på energilagring är batteri av litiumjontyp ett utmärkt val. Som tidigare nämnt erbjuder de en längre livslängd och kräver mycket lite underhåll. Batterierna har dessutom en mycket hög energitäthet. Det betyder att batterierna har kapacitet att lagra stora mängder energi i förhållande till sin storlek. Varje enskild battericell har alltså förmågan att lagra en större mängd energi än tidigare batterityper. 

3. Användning av förnybara resurser

En stor fördel med att investera i system och batterier för energilagring är att de kan sammankopplas med sol- och vindkraftverk. På så sätt har du möjlighet att samla energi genom förnybara energikällor, lagra den i batterierna och sedan använda energin när du väl behöver den. Denna typ av lösningar är en viktig del i att ställa om till ett mer förnybart samhälle. 

4. Minskar den globala uppvärmningen 

Genom att lagra energi genererad av förnybara energikällor, såsom vind- och solkraftverk, sätter du mindre press på planeten och är en del i att minska den globala uppvärmningen. Energilagring genom batteri är därmed nödvändig för att i så stor utsträckning som möjligt kunna använda dig av förnybar energi och lita på att den finns lagrad när du behöver den, oavsett väder.

5. Ett mycket effektivt alternativ 

Att använda dig av batterisystem för energilagring i din verksamhet är både ett lönsamt och pålitligt alternativ. Du får möjlighet att använda mest energi när den är som billigast och kommer också få en bättre kontroll över verksamhetens energiförbrukning. 

Kontakta ett ledande svenskt företag - batterier och system för energilagring 

När du behöver hållbara system för energilagring med batterier: investera i litiumjonteknik. Kontakta ett av de ledande företagen för litiumjonbatterier och ta ditt företags fordon till nästa nivå.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

SP Fönster
Svårt att hitta alla egenskaper i en och samma slang
ISO 27001 kan hjälpa dig att följa GDPR och andra IT-säkerhetskrav som ställs av EU
Allt om Ben Affleck
We Fix Trädvård