Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Andrew Garfield

Andrew Russell Garfield är en amerikansk-brittisk skådespelare, född 20 augusti I Los Angeles, Kalifornien, USA. Edward föddes i Los Angeles där hans mamma är britt från Essex och hans pappa är amerikan från Kalifornien. När han var tre så flyttade familjen till Surrey i England där han växte upp. Hans pappa, Richard, är huvudtränare för Guildford Swimming Club och mamman, Lynn, är en lärarassistent på en förskola.

Andrews Garfield karriär började år 2005 då han medverkade en två Tv-serier: ”Suger Rush” och BBC:s serie ”Doctor Who”.  Men fick strax därefter sin långfilmsdebut i filmen ”Lejon och lamm”. Strax där efter medverkade han i en dramafilm, ”Boy A” och ”The imaginarium of Doctor Parnassus”. Där han bla fick en BAFTA i kategorin för ”bästa manliga huvudroll”.

På senare år har Andrew varit med i lite större filmer såsom ”The Social Network” där han spelar Eduardo. The Social Network ("Det sociala nätverket") är en amerikansk film från 2010 i regi av David Fincher. Filmen handlar om uppkomsten av webbplatsen Facebook och dess grundare Mark Zuckerberg och Eduardo Saverin, samt en av Napsters-grundare Sean Parker.

Förutom ”The Social Network” så har Edward huvudrollen i nyproduktionen av ”Spider-man” filmerna vid namn ”The Amazing  Spider-Man” 1 och 2.  Där spelar han Peter Parker som blir biten av en radioaktiv spindel som gör att han får en spindels egenskaper.

Med sin unga ålder, 29 i skrivandes stund, så har Edward många år framför sig om skådespelare. Vi kan räkna med att se honom i flera ”Spider-Man” filmer och kanske några andra storfilmer framöver.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Jourstäd Linköping
5 topp anledningar till att köpa sig en begagnad bil
Stålhallar – byggnader som går att anpassa
Bodelning i Malmö
Fotoalbum