Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om elektroniska cigaretter

 

E-cigaretter – ett hälsosammare sätt att röka på?

På samme sätt som Kindles gav oss ett nytt sätt att läsa böcker på, har nu gjort teknologin att e-cigaretten har gett oss ett ytt sätt att röka cigaretter på. Elektroniska cigaretter, som de också kallas, kan ersätta vanliga traditionella tobakscigaretter. Inte minst är det betydligt bättre för din hälsa, de är billigare – och du behöver inte längre stå ute i minusgrader och snö för att röka då den elektroniska cigaretten kan rökas överallt utan att utsätta andra för passiv rökning.

Vad är en e-cigarett?

E-cigaretter är, som titeln lyder, en elektronisk cigarett. Den väger ungefär lika mycket som en kultapp och den smakar, liknar och känns som en cigarett. När du tar ett bloss av din e-cigarett kommer det komma ut något rökliknande, men detta är inte tobaksrök - det är vattenånga, och det är därför inte heller skadligt för personen som använder sig av e-cigaretten, eller för de personer som befinner sig omkring dig. När man slutar röka saknar många sitt dagliga nikotinintag. Med e-cigaretten behöver du inte undvara detta, då du på många hemsidor kan köpa din e-cigarett med nikotin.

Hur mycket hälsosammare är egentligen en e-cigarett jämfört med en traditionell tobakscigarett?

Om du beställer din e-cigarett utan nikotin kommer e-cigaretten inte skada din hälsa på något sätt alls. När du röker på din e-cigarett istället för att röka på en tobakscigarett kommer du skona dig själv (och din omgivning) från mer än 4.000 skadliga kemiska ämnen. Dock är nikotinet i sig inte hälsosamt, men det är långt mindre skadligt att röka en e-cigarett med nikotin än att röka en tobakscigarett, då du som ovan nämnt, undviket alla dessa tusentals skadliga ämnen.

Hur mycket pengar kan jag spara med en e-cigarett?

Om du är en storrökare (20-25 cigaretter om dagen) kommer du spara ca 500-800 kr i månaden. Om du röker ett paket cigaretter om dagen kommer det kosta dig ca 1.200 kr i månaden. En månadsförbrukning av e-cigaretten kommer kosta dig ca 500-700 kr och det finns därför mycket pengar att spara. Det som är bra med din e-cigarett är att du kan ha med den överallt. Den kan återanvändas och laddas upp via datorn eller väggkontakten.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Alla komplex går inte att bota med tankekraft.
Zink - Kosttillskott i mirakelklassen!
Information om tatueringar
Fotvårdsprodukter för dig med diabetes
Bli av vätskeansamling naturligt