Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Garageportar

Hus med garage kräver bra garageportar. Det är viktigt att välja rätt garageport - en port som passar bra för ditt hus, ditt garage och dina behov. Det finns i huvudsak två vanliga typer av garageportar att välja bland - slagportar och takskjutportar.

En slagport är ofta lite billigare än en takskjutport. Slagporten består av två dörrar som hänger på vanliga gångjärn på bägge sidor om öppningen. En garageport av slagporttyp slår du alltså upp som ett par vanliga pardörrar. Där portarna möts ligger de omlott så att den ena sidan av garageporten även låser den andra - precis som med de flesta pardörrar. Om du väljer garageportar av slagport-typen är det extra viktigt med snöröjning framför garaget om du vill kunna öppna det även under vintertid, eftersom slagportar tar en del utrymme utanför garaget.

Garageportar av takskjuttypen består istället av en port som öppnas utåt och först uppåt, mot garagets tak. Takskjutportar kommer ofta men inte alltid med automatisk portöppnare och är då ett mycket bra val för dig som kör in din bil i garaget ofta. Takskjutporten tar naturligtvis upp en del av utrymmet i taket i ditt garage och därför passar den utmärkt i garage med normal till hög takhöjd - däremot mindre bra om ditt garage har väldigt lågt till tak. Garageportar av takskjut-typ tar däremot ingen plats utanför garaget och därför blir det något mindre viktigt med noggrann snöröjning utanför garaget - till en viss gräns förstås. 

Det är viktigt att ta stor hänsyn till kvalitetsaspekten när du väljer garageportar. Ditt garage skyddar ju både din bil och dyra prylar som cyklar, trädgårdsredskap och annat. Därför behöver du säkerställa att den garageport du väljer är en säker garageport och hög kvalité. Välj gärna en svensktillverkad garageport så för du en av god kvalitet samtidigt som du gynnar svenska snickare och bidrar till en mindre miljöpåverkan då den inte behöver fraktas så långt. 

Om du vill köpa garageportar på nätet - besök Mindorr.se.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Rätt golv ökar trivseln hemma
Alternativa uppvärmningsmetoder
Unika och prisvärda designmöbler
Varför värmepump?
Kjøp en varmepumpe til den beste prisen