Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Shia LaBeouf

Shia Saide LaBeouf är en amerikansk skådespelare och komiker, född 11 juni 1987 i Los Angeles i Kalifornien, USA. Han har gett sin röst och medverkat i ca 30 filmer.

Under sin uppväxt ägnade Shia sig mest till ståuppkomik. Hans föräldrar var inte speciellt rika vilket var Shias drivkraft - att lyckas. Shia tog saken i egna händer och ringde upp en agent i USAs motsvarighet till Gula sidorna. Där hittade han en agent som möjliggjorde karriären som skådespelare. Shia har fortfarande kvar samma agent.

Shia LaBeoufs karriär började  små roller i reklamfilmer men ledde snabbt till större roller i filmer. Hans genombrott kom ii filmes ”Holes” öppnade dörrarna till Hollywood filmer. Efter succén med ”Holes” fick Shia roll med bla Keanuu Reeves i filmen ”Constantine”.

Shia har sedan dess hunnit avverka några riktigt stora huvudroller i filmer. På sitt CV så hittar vi bla ”Disturbia”, ”Transformer”-filmerna, ”Indiana Jones och dödskristallens rike” där han spelade rollen som ”Mutt Williams”, Dr Indiana Jones son.

Men det Shia är mest känd som är ”Transformers”-filmerna som påbörjades 2007 där han bla spelar med Megan Fox. Transformer blev snabbt en succé och ytterligare två filmer gjordes, 2009 respektive 2011, med Shiai huvudrollen.

Totalt har Shia varit med i ca 30 filmer, men han har tyvärr inte fått någon oscar eller golden globe nominering. Han har dock fått ”Orange Rising Star”-priset som delas ut till nya talanger i uppgång på BAFtA-galan. 

Vi kan nog räkna med att se Shia i många kommande filmer då han har en lång karriär framför sig.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Allt om Tyra Banks
Nödvändigt spårunderhåll
Är det dyrt att anlita en advokat
Den hemska känslan av repor på bilen!
Är det fult att sälja fakturor?