Du är inte inloggad.

Artikel

Allt om Will Smith

Willard "Will" Christopher Smith Jr. är en amerikansk skådespelare, filmproducent och rappare. Will är född den 25 september 1968 i Philadelphia i Pennsylvania, USA. Will är sedan några år tillbaka gift med skådepelerskan Jada Punkett Smith, tillsammans har dom två barn - Jaden Christopher Syre och Willow Camille Reign, födda 1998 respektive 2000.

Redan i High School fick Will sitt smeknamn ”The Fresh Prine”. Några år senare tog han examen vid Overbrook High School men valde då att inte läsa vidare på universitet utan hoppade av skolan och valde att börja karriären som MC.

Will Smith är en av de få i Hollywood som har varit framgångsrik i flera typer av business, i hans fall film, tv och musik. Han slog igenom med musiken som rapartist under namnet ”The Fresh Prince” i gruppen ”DJ Jazzy Jeff & The Fresh Prince”. Efter debuten så gick Will över till skådespelare i tv-serien med samma namn ”The Fresh Prince in Bel-Air” som spelades in under 9 år, mellan (1990 och 1996). Senare gick Will över till spelfilmer/långfilmer där han bla deltog i ”Bad Boys”. År 2011 fick Will en oskarsnominering för bästa manliga huvudroll i filmen ”Ali” som spelades in 2001.

Men förutom att vara känd och rik från film, tv och musik så driver Will Smith ett företag med sin bror Harry Smith. Företaget heter Treyball Development INC och är placerat i Beverly Hills. Will Smith har även rankats som en av de 40 rikaste personerna i Amerika under 40 år, av tidningen Fortune Magazine.

Vill du läsa mer om Will Smiths film-, musik- och tvkarriär? Besök då http://www.willsmith.se/


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

4 bästa kaffetillbehören för kaffebönor
Allt om Shia LaBeouf
Tips för val av sommardäck
Storstädning
Är din iPhone skyddad?