Du är inte inloggad.

Artikel

Anlita en auktoriserad bilglasmästare

Över hela landet finns det många bilglasmästare att vända sig till i de fall man behöver laga en spricka eller byta ut en hel bilruta. För att säkerställa att den bilglasmästare man vänder sig till besitter kompetens nog att utföra de reparationer man behöver hjälp med kan man kontrollera att firman är auktoriserad av Glasbranschföreningen. Över 400 bilglasmästerier är auktoriserade av denna organisation, som innebär en kvalitetsstämpel och en garanti för att man kommer att få bra och pålitlig service av erfarna och kompetenta yrkesmänniskor.

Varför är det viktigt att firmorna är auktoriserade?

Att en bilglasmästare är auktoriserad av Glasbranschföreningen är viktigt eftersom det fungerar som en garanti för att jobbet kommer bli utfört på ett korrekt sätt. I det fall bilglasmästaren är ansluten till organisationen kan man få hjälp med att utan kostnad åtgärda de problem som eventuellt uppstod i samband med reparationen. Om bilglasfirman inte är auktoriserad har man inte samma rättigheter eftersom firman inte är ansluten till en branschorganisation. Det är därför en bra idé att på förhand ta reda på om den bilglasmästare man vill vända sig till är auktoriserad eller inte, för att slippa drabbas av obehagliga överraskningar i det fall något går snett under lagningen av bilglaset.

Hur vet man att en bilglasmästare håller hög kvalitet?

Alla bilglasfirmor som är anslutna till branschorganisationen kontrolleras då och då genom stickprovskontroller. Dessa görs för att säkerställa att personalen som arbetar med bilglaset är kompetent och har relevant utbildning för att kunna utföra uppdragen. En annan anledning att kontrollera så att firman är auktoriserad är för att dessa enligt Glasbranschföreningens regler måste återvinna allt glas på ett miljövänligt sätt. Eftersom så många av landets alla bilglasfirmor är anslutna till organisationen så är det aldrig svårt att hitta en godkänd och ansluten firma.

Är du inte helt övertygad tycker vi kan du klicka dig in på Alltombilar.webs.com som förklarar bilglas och bilglasmästare en liten bit noggrannare.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

10 användbara tips i sökandet efter ditt framtida coworking-kontor
5 topp anledningar till att köpa sig en begagnad bil
Vad är en bra bröllopsbild?
Investera i en ordentlig högtalare
När skilsmässan är ett faktum