Du är inte inloggad.

Artikel

Att hitta skor i stora storlekar

Vi läste någonstans att ca 13 % av Sveriges kvinnliga befolkning behöver skostorlek 41 eller större. 13 %, det är ganska många det! Hur många procent av männen som behöver skor i stora storlekar vet vi inte, men med tanke på hu många långa människor det finns, borde den siffran också vara hög. Kanske ännu högre än 13 %.
 
Varför är då utbudet stora skor ute i de fysiska butikerna så knapert? Vi förstår att det är ekonomin som styr. Många butiker har inte råd att hålla ett lager med skor i större (eller mindre) storlekar än de mer gångbara "standardstorlekarna". Tillgång och efterfrågan styr. Damskor i storlekarna 38-40 och herrskor i storlekarna 42-44 verkar vara de som det säljs mest av. Erbjuder en butik skor i större storlekar än de ovan nämnda brukar det endast köpas in något enstaka par per storlek, om än alls.
 
Det finns ingen standardmall som visar att "så här ska du se ut", men ibland kan man nästan tro att det är så med tanke på utbudet ute i butikerna. Att köpa skor kan bli ett tidskrävande och ångestfyllt projekt för den som av naturen har fått lite större fötter än "genomsnitts-skokunden".
 
Som tur är finns det gott om butiker på nätet som erbjuder både damskor och herrskor i större storlekar. Det verkar faktiskt som om många av de stora online-kedjorna har tagit fasta på det här problemet, för utbudet av stora skor har absolut blivit bättre, åtminstone på nätet. Det hurrar vi för! 
 
 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Väskor från Friis & Company
En laddare för flera tillfällen
Är du en smart shopper?
Spara pengar på kaffe med en Dolce Gusto Rabattkod
Synd om bilen