Du är inte inloggad.

Artikel

Att importera alkohol och sprit

Sverige är som de flesta känner till ett mycket dyrt land när det kommer till alkoholhaltiga drycker. Det är emellertid inte bara i barer, pubar och krogar som ölen i glaset kräver hela plånboken att öppna upp sig, utan även i vårt kära systembolag. Sedan länge har Sverige varit bland de dyraste länderna i världen att köpa Alkohol, bara ett fåtal andra nationer ligger före oss vad beträffade priserna. Så hur gör man då för att kunna handla alkohol billigt men helt lagligt?

Faktum är att det inte är så svårt, och tiderna är sedan länge förbi då man vände sig till smuggelsprit eller hembränt. I samband med att Sverige har blivit allt mer integrerade med EU så har också möjligheten för handel öppnats, och det finns idag inget som hindrar en privatperson att importera alkohol från andra, billigare länder. Exempelvis är det mycket populärt att köpa billig sprit från länder såsom Tyskland.

Men hur är det möjligt? Många tror att det är ett lagbrott att importera sprit. Sanning ser dock annorlunda ut, och det är helt tillåtet att importera för privat bruk upp till en viss mängd. För större mängder, d.v.s. hundratals liter, så måste man ha en motivering för ens import. Så för dig som planerar ett bröllop, 50-års kalaset eller en tillställning av det större slaget är det helt fritt fram att beställa. Det enda kravet är att du som privatperson rapporterar in dina inköp till skatteverket.

Så vart kan man egentligen beställa alkohol online? Nu för tiden är det nämligen väldigt vanligt, och för de som inte har lyxen att bo i närheten av Danmark eller Tyskland så kan webbshoppar vara ett bekvämt alternativ. Dessutom slipper du trängseln och stressen med att gå på systembolaget, istället kan du enkelt klicka hem allt du kan tänkas behöva direkt framför datorn. En annan stor fördel är om man är flera stycken som beställer, då kan man nämligen komma undan väldigt billigt med frakten. Så för dig som vill göra riktiga prisfynd, varför inte gå ihop ett kompisgäng och lägga en beställning inför sommaren, skidsemestern eller valborg?

När du beställer alkohol över nätet så kommer det nästan alltid med hemleverans direkt till dörren. Ofta tar det inte mer än någon vecka eller två, och du kan följa paketets färd genom land och rike över datorn. För alla människor där ute som oroar sig för hur dyr alkoholen kommer bli inför någon stor händelse, sluta upp med det.

Året är 2015, och det är enklare än någonsin att välja bort systembolaget, även fast vi bor i Sverige.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Klädbutiken med kunden i fokus!
Herrklockan; en personlig accessoar
Ge din mobil ett roligare utseende!
Jane Virgin säsongfinalen Recap: Bröllop av Jane Gloriana Villanueva
Använd dig av blomsterspråket när du skickar blombud