Du är inte inloggad.

Artikel

Att köpa skor i stora storlekar

Det sägs att ca 13 % av Sveriges kvinnliga befolkning går omkring med fötter som kräver minst storlek 41. Inget konstigt med det. Fast man kan ju undra när man inser hur storleksutbudet ser ut där ute i butikerna. Problemet är detsamma för både kvinnor och män. Det är inte lätt att hitta skor om man råkar ha större fötter än vad som tydligen räknas som "standard". Vi som tar stora storlekar vill också kunna välja och vraka och hitta skor vi gillar och som passar våra fötter! 
 
Som kuriosa kan vi nämna att det finns många kända och stiliga damer som har stora fötter. För att nämna några: Michele Obama (storlek 43), Geena Davis (storlek 44), Nicole Kidman (storlek 43), Paris Hilton (storlek 43), Oprah Winfrey (storlek 43,5)... ja, det finns mängder med damer i världen som kan stå stadigt på jorden med sina lite större fötter. Man brukar ju säga att "vackra blommor har stora blad"!
 
De allra flesta fysiska skobutiker har damskor upp till storlek 41 och herrskor upp till storlek 46 i sina sortiment. Men därefter tar det oftast stopp. Dam-41-orna och herr-46-orna brukar dessutom säljas slut nästan lika snabbt som de kom in till butiken, då det oftast köps in endast 1 - 2 par i dessa storlekar. Det gäller att vara ute i precis rätt tid för att få chans på dessa! Naturligtvis är det omöjligt att hålla koll på när skobutikerna får in sina exemplar av just stora skor, så för det mesta missas dessa tillfällen.
 
För många är nätbutikerna räddningen. Och idag finns det ett stort antal skokedjor som säljer stora skor online. Inte bara de där dyra butikerna, utan även butiker som håller mer moderata priser. Många skobutiker på nätet erbjuder dessutom riktigt förmånliga villkor med fri frakt och fria returer. Det är faktiskt inte alls så dumt att handla skor på nätet. Istället för att gå runt i kanske 10-20 butiker innan man överhuvudtaget hittar ett par skor man vill ha, kan man i lugn och ro kolla igenom sortimenten framför datorn, välja ut ett par skor och beställa dessa. När skorna sedan levereras kan de provas hemma i lugn och ro. Passar de inte eller om man inte tycker de känns sköna är det bara att se till att de returneras för byte eller återköp. 
 
Vi har gjort en sammanställning över butiker som säljer stora skor på nätet. Förhoppningsvis kan den vara till hjälp för dig som letar efter stora damskor eller stora herrskor.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Fars dag, varför firar vi det?
Stickat i rätt form och stil
Kläder till jeans
Hakkapeliitta
Jackor och kläder inför sommaren