Du är inte inloggad.

Artikel

Att tänka på när du ska köpa hatt

 

De flesta människor kommer förr eller senare hamna i en situation då de behöver köpa en hatt. Det kan till exempel vara när man har tröttnat på solen och vill ha en solhatt för att skydda ögonen från att bli bländade. Eller så ska man gå på en maskerad och vill köpa en hatt för göra utstyrseln snäppet mer trovärdig. Oavsett vilken hatt man funderar på att köpa så kan det vara lite klurigt att veta hur man får tag i den. Därför kommer här ett par tips på vad man ska tänka på när man köper en hatt.
 
Den mest grundläggande saken att göra i samband med att köper en hatt är att ta reda på vilken hattstorlek man har. En hattstorlek är inget mer komplicerat än omkretsen av ens huvud. Denna omkrets mäts i Europa i cm och i tum i Nordamerika. För att ta reda på ens hattstorlek tar man enklast ett måttband som man drar runt huvudet och sedan mäter av längden på. I regel får man dock avrunda uppåt med cirka en halv cm för att få den hattstorlek som passar ens huvud bäst. Ett alternativ sätt att ta reda vilken hattstorlek man har är att mäta omkretsen på en gammal hatt som man vet passar bra. Detta fungerar dock självklart bara om man har en hatt sedan tidigare.
 
Vilka butiker säljer hattar?
 
En annan viktig sak att ta reda på när man ska köpa en hatt är vilken kvalité hatten behöver vara av. Ska man bara ha en rolig hatt på en maskerad en gång behöver hatten självklart inte hålla särskilt länge eller vara speciellt bekväm. Men vill man köpa en hatt som man kan använda under flera år behöver man ställa högre krav. På maskeradaffärer är hattarna oftast gjorda av plast och är enbart framtagna för att se roliga ut. På klädkedjornas butiker brukar man kunna hitta hattar som ser rätt bra ut och är gjorda av bättre material, men eftersom de oftast är masstillverkade Kina håller de inte i särskilt många säsonger. Vill man ha en hatt som både är snygg och håller i flera år får man gå till en specialiserad butik som kan beställa och importera hattar från de mindre tillverkarna som gör handgjorda hattar.

 


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Eleganta Rockabillykläder
Mobiltillbehör
Vinterdäck
Retro vs. vintage
Spara pengar genom rabattkoder och erbjudanden