Du är inte inloggad.

Artikel

Att tänka på vid lån till en bil

Innan man köper en bil kan det vara bra att ta reda på hur man avser att finansiera bilen man vill köpa i fråga. Många gånger är kostnaden för ägande av en bil något man inte fokuserar på så mycket och prislappen för ett ägande kan komma som lite av en chock.


Att köpa en bil i dagens läge är ofta dyrt, detta vare sig det gäller nya eller begagnade bilar av lite senare årsmodell. Skall du köpa en helt ny bil kan kostnader upp mot en halv miljon vara fullt rimliga för de populära märkena, och köper du en begagnad bil av en senare årsmodell så ligger kostnaderna ofta upp emot 150 000 kronor. Att köpa bil är helt enkelt dyrt och att äga bil är även det följt av kostnader.


Om du inte har råd att köpa bilen kontant kommer du att behöva ta ett lån. I regel finns det två typer av lån som du kan söka och det är billån eller privatlån. 


Ett billån fungerar på det viset att du kan lån upp till 80 procent av bilens värde och får betala 20 procent på egen hand via så kallad handpenning. Du innehar då bilen som en säkerhet för lånet. 


Ett privatlån är ett lån som du kan nyttja till vad du önskar och således även köpa bil för. Du kan låna 100 procent av bilens kostnad och sätter ej bilen som säkerhet för lånet. Detta lån är absolut populärast om man köper en begagnad bil. Priset för dessa lån är ofta lite dyrare än ett billån.

 

Enklast ansöker du om ett privatlån hos en låneförmedlare som kan förhandla fram det bästa lånet för just dig. Att vända sig till en låneförmedlare som till exempel Lendo är gratis.


Innan du köper en begagnad bil bör du självfallet ställa dig frågan, vem äger bilen? Detta för att undvika att köpa en begagnad bil av en bedragare som utger sig för att vara ägare. Se till att kontrollera detta innan ett köp hos Transportstyrelsen.


Artiklar skrivna i samma kategori som denna

Sparande & de högsta samt bästa sparräntorna
Låna pengar för julen
Hur du ska utvärdera programvaran för CRM demo innan du köper
Bolagsmäklaren Lagerbolag & Aktiebolag
Långsiktiga investeringar.